• BIST 9771.16
  • Altın 2725
  • Dolar 33.9708
  • Euro 37.6168
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Hakkâri’de Bir İlk

Murat Taş

2009 yılında Türkiye voleybol federasyonu desteği ile kurulan, Türkiye'nin ilk ve tek Voleybol Lisesi olma özelliğine sahip.  

Okulun temel amacı, uluslararası müsabakalarda ülkemizi başarıyla temsil edebilecek nitelikli sporcular yetiştirmektir.  

Voleybol branşında Türkiye'nin 81 ilinde yapılan 900 başvuru arasında ilk sıralamalarda yer alan Hayra Bora, Türkiye voleybol federasyonu (TVF)Spor Lisesine yerleşerek, Hakkari’de bunu başaran ilk öğrenci oldu.
İlk defa Hakkâri’den bir öğrenci bu Liseyi kazandı. 
Hayra Bora bunu başaran ilk öğrenci oldu. 
Hakkâri spor tarihine geçti.
Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Sayın Mehmet Akif Üstündağ, Hayra Bora, kızımızı tebrik edip başarı dileklerinde bulundu.

Bu başarıda ailesinin ve sportif faaliyetler kulübünün büyük katkısı var.
Siyasetçi, yediden yetmişe herkesin derdine koşan Anne Yasemin Önal, her türlü sosyal etkinliklerde yer alarak sportif faaliyetler yönetiminde kızlardan sorumlu idari menajerlik görevini yapmaktadır.

Hakkârili genç kızların ve sporcuların büyük destekçisi aynı zamanda, örnek bir anne olan Yasemin hanım kızının başarısını şu şekilde dile getiriyor: “öncelikle kızımla gurur duyuyorum. Ben hayatımı kızıma adadım, önceliğim o ve onun mutluluğu, kızım ilk voleybola yöneldiğinde kesinlikle onun bu kararını desteklemiyordum.
Benim kızıma dair farklı hayallerim vardı. 

Bir iki antrenmanına katıldım. Kızımı orada çok mutlu gördüm. Onun isteği spor yapmak ve iyi bir Voleybolcu olmaktı. Bir anne olarak spor anlamında bazı kaygılarım korkularım vardı. Ta ki Sportif Faaliyetler Kulüp Başkanı Turan Şimşek’ten yönetime girmem için teklif gelene kadar, 

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve kızlardan sorumlu idari menejerlik görevine getirildim. Bu güzel görevi gözüm kapalı olarak kabul ettim.

Çünkü Turan Bey ve ailesi çok kıymet verdiğim Hakkâri’nin önemli değerlerinden biri. Bu güzel ailenin bir bireyi olmak beni onurlandırdı. Voleybola olan ilgimde arttı. Sportif Faaliyetler Kulübü sadece sporcu yetiştirmiyor. Aile olma özelliği ile vazgeçilmezim oldu.

Neden Hakkâri’den bir Zehra Güneş, Ebrar Karakurt, çıkmasın, Hakkâri’de efsane yeteneklerimiz var coğrafya kader değildir.

Sportif Faaliyetler Kulübünün büyük emeği ve kızımın başarısında antrenörlerimiz Veysi Engin, Ahmet Önal, kızıma büyük emek sarf edip güvendiler. Kızımın hep yanında durdular. Bu başarı onların eseri emeği gecen herkese teşekkürler şükranlarımı sunuyorum.

Sosyal Kültürel Spor alanlarında Hakkârili Kadınların sesi olmak onlara yardımcı olmak için büyük bir çaba sarf etmekteyim. 

Hakkâri’de keşfedilmemiş nice yetenekler var. Şayet Sportif Faaliyetler Kulübümüze destek verilirse, genç kızlarımız ve gençlerimiz çok büyük başarılara imza atacaklardır.

Hakkâri Sportif Faaliyetler Kulübümüz bünyesinde 500 öğrencimiz bulunmakta. Bu gençlere sahip çıkalım. Bu gençleri sahiplenmek ve desteklemek başta Devlet büyüklerimizin, iş insanlarımızın, esnaflarımızın ve tüm Hakkâri halkının sorumluluğu olmalıdır. Hakkâri’de Spor Kulüplerine sahip çıkılmalı desteklenmeli 
Öncelikle bana bu gururu yaşatan kızıma çok teşekkür ediyorum. 
Hakkâri’de kızımın bir ilke imza atmasının gururunu mutluluğunu yaşamaktayım ."
Yasemin Önal rol model bir Anne, ayrıca çok iyi bir yönetici, iyi bir iş kadını kendisini yürekten kutluyorum.
Hayra Bora kardeşimize Hakkâri’de Spor tarihinde ilk olması bizi çok mutlu ettiği gibi gururlandırdı. Okul hayatında başarılar diliyorum.

Bir Annenin evladı için bu kadar emek sarf etmesi, kızının kararının arkasında kalması evladının mutlu olması için göstermiş olduğu emek ve gayesi hepimizin takdirini kazanmıştır.
Bu başarı hikâyesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum 
"HİÇ BİR BAŞARI TESADÜF DEĞİLDİR”

whatsapp-image-2024-07-21-at-15-28-37.jpegwhatsapp-image-2024-07-21-at-15-27-35.jpeg

Bu yazı toplam 3443 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim