• BIST 9109.34
  • Altın 2918.765
  • Dolar 34.24
  • Euro 37.5411
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 9 °C

9.432 KİŞİYE İLK YARDIM EĞİTİMİ VERİLDİ

9.432 KİŞİYE İLK YARDIM EĞİTİMİ VERİLDİ
Hakkari Halk Eğitimi Merkezi’nde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren İlk Yardım Eğitimi Merkezi tarafından, sertifika töreni düzenlendi.

Daire Başkanı Dilaver Dörtok ile birlikte, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz’a ve milli eğitim yöneticilerine sertifikalarını takdim ederek ilk müdahalenin önemine dikkat çeken MEB Genel Müdürü Bülent Çiftci: "Hayati bir tehlike halinde, bir canın kurtulmasında, tek bir saniyenin dahi ne kadar kıymetli olduğunu biliyoruz.

Zamanında yapılacak etkili, doğru ve yerinde müdahalelerle hayat kurtarmak mümkündür. Bu tip durumlarda, sağlık personeli gelene kadar o kritik süreci iyi değerlendirebilmeli ve bilinçli olarak ilk yardım müdahalesini yapabilmeliyiz. Bu sebeple ilk yardım, arama-kurtarma ve yangına müdahale gibi hayati becerileri, her bir vatandaşımız bilmeli ve öğrenmelidir.

Yaz tatilini fırsat bilen Milli Eğitim Yöneticilerimiz, İl Milli Eğitim Müdürümüz, müdür yardımcısı, şube müdürleri bu hayati öneme sahip ilk yardım eğitimlerinden, kendileri de faydalanmak istemişler. Özellikle okullarımızda, bu eğitimi alan idareci ve öğretmenlerimizin olması hepimize güven veriyor,” dedi. 

Türkiye’nin, afetlerin neredeyse her türlüsüne maruz kalabilecek bir vatan parçasına sahip olduğunu belirten Genel Müdür Bülent Çiftci: “Bu cennet vatanın yer aldığı topraklarda olduğumuz müddetçe, bu afetlerle baş etmeyi de bilmemiz gerekiyor.

Afet durumlarında gördük ki bu konu, yalnızca bir kurumun uhdesi ve sorumluluğu olmaktan çıkıp, toplumun tamamının bir seferberlik halinde mücadelesini gerektiren bir olaydır. Bu vesile ile bu eğitimleri düzenleyen İl Milli Eğitim Müdürlüğü İlk Yardım Eğitimi Merkezimize ve eğitimlere büyük bir ilgi göstererek hayat kurtarmada önemli bir sorumluluk üstlenen eğitim camiamıza teşekkür ediyorum,” dedi. 

“9.432 KİŞİYE İLK YARDIM EĞİTİMİ VERİLDİ"
Hakkari'de, İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bugüne kadar 9.432 kişiye “ İlk Yardım Eğitimi” verildiğini aktaran İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz: "İlimizde, İl Sağlık Müdürlüğü haricinde, Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde 2 adet “İlk Yardım Eğitim Merkezi” bulunmaktadır.

Bu İlk Yardım Eğitim Merkezlerimizde, bu konuda eğitimli 5 öğretmenimizden oluşan ilk yardım  ekibimiz tarafından, şu ana kadar 1.813 öğretmen ve 32 kantin çalışanına "sertifikalı ilk yardım eğitimi” verilmiştir; ayrıca 7.318 öğrenci ve 269 veli ile çeşitli kurum ve kuruluşlara da “ilk yardım farkındalık” seminerleri düzenlenmiştir," açıklamasında bulundu.

Belge töreni, Genel Müdür Bülent Çiftci ve Daire Başkanı Dilaver Dörtok’un katılımcılara sertifikalarını vermesinin ardından sona erdi.

Bu haber toplam 966 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim