4 Ekim de Muş'ta toprağa verilen Erol Bingöl ün ailesi çocuklarının ölümünden şüphe duyduklarını ölüm raporlarının kendilerine gösterilmesini istedi.
Şüpheli ölümler Türk Silahlı Kuvvetleri listelerinde askeri zayiat olarak yer alırken, ailelere, "Kaza kurşunu", "intihar etme", "elektrik ve yıldırım çarpması", "yüksekten düşme", "birlik içinde trafik kazası", "eğitim sırasında mühimmat patlaması", "yılan sokma", "kalp krizi" şeklinde açıklanan asker ölümlerine asker yakınlarının tepkisi de artıyor.
Bu alanda uzmanlaşmış, sivil ve tarafsız bir örgüt olmadığı için de, asker aileleri, çocuklarının ölümünü araştırmak için yaptıkları başvurularda fazla ilerleyemiyorlar.
Meclis'te soru önergelerine konu olan şüpheli asker ölümleri ailelerini yasa boğarken söz konusu olaylar gündemdeki yerini koruyamıyor. Pek çok şüpheli asker ölümü gazetelerde yer dahi almıyor.
Cafesiyaset, yalnızca geçtiğimiz Eylül ayında 8 şüpheli asker ölümünün yaşandığı bir ortamda şüpheli asker ölümlerini mercek altına alıyor.