• BIST 10647.91
  • Altın 2450.255
  • Dolar 32.6226
  • Euro 34.9882
  • İstanbul 28 °C
  • Ankara 28 °C

Azerbaycan’dan Çukurca dağlarına uzanan vatan nöbeti

Azerbaycan’dan Çukurca dağlarına uzanan vatan nöbeti
​ Hakkari’nin Çukurca ilçesinde göreve başlayan güvenlik korucusu Sevinç Gök, 6 yıldır eli tetikte sınırda görev yapıyor.

Sınırın sıfır noktasın da bulunan Çukurca ilçesinde jandarma komutanlığı bünyesinde görev yapan Türkiye vatandaşı Azerbaycanlı  Sevinç Gök, cesareti ve vatan sevdasıyla görenlerin göğsünü kabartıyor.

Gök kendi bibi jandarma personeli olan uzman çavuş Salih gök ile dünya evine girdi bu evlilikte bir kızı dünyaya gelen gök halkın huzuru  için gece gündüz omuz omuza terörle mücadelede eşiyle  operasyonlara katılıyor.

  “Bizlere haklarını helal etsinler”

 İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Güvenlik Korucusu Sevinç Gök, Hakkâri çukurca ilçesinde 2018 yılında güvenlik korucusu olarak göreve başladım. Burada jandarma uzman Çavuş Salih gök ile tanıştım evlenmeye karar verdik. Bu evlilikten bir kızımız dünyaya geldi.

“Anne olduktan sonra şehit annelerimizi daha iyi anlıyorum. Benim kızım şu an bizden  kilometrelerce uzakta ve ben istediğimde gidip sarılabileceğimi biliyorum ama şehit annelerimizin böyle bir şansının olmadığını biliyorum. Onların ellerinden öpüyorum, vatan için devletine ve bayrağına bağlı evlatlar yetiştirdikleri için hakları ödenmez. Bizlere haklarını helal etsinler” dedi.

  “Burada teröre göz açtırılmıyor”
  6 senedir Çukurca’da jandarma çatısı altında terörle mücadelede eşi ve silah arkadaşlarıyla beraber görev yaptığını ifade eden Gök, “Her daim jandarmanın bir ferdi olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Benim için bugün Azerbaycan, Karabağ ve Bakü ne ise Türkiye, Ankara, Hakkâri ve doğu bölgesi aynıdır, değişemez.

Bugün burada Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, jandarma personellerimiz, tüm güvenlik güçlerimiz, İHA’larımız ve SİHA’larımız çok büyük bir emek veriyorlar. Bu coğrafyada yaşayanların huzuru ve yaşamları için bugün insanlar eskiye nazaran daha huzurlular.

Rahat bir şekilde yastığa başlarını koyduklarında güven içerisinde uyuyabiliyorlar. Burada teröre göz açtırılmıyor, her daim enselerinde olduğumuzu belirtmek isterim” diye konuştu.

  “Bugün şartlar ne olursa olsun söz konusu vatansa göreve her daim hazırım”
  Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da teşekkür eden Sevinç Gök, “Karabağ Savaşı’nda bizleri yalnız bırakmadıkları için yanımızda olduklarından dolayı çok teşekkür ederim. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e savaşta gösterdikleri başarılarından dolayı minnettarım, tebrik ediyorum, sevgilerimi ve saygılarımı gönderiyorum.

Savaşta canlarını ortaya koymuş tüm şehitlerimize rahmet diliyorum. Türkiye’den bizler için Azerbaycan’da görev yapan tüm komutanlarımıza, aynı şekilde Bayraktar ailesine minnettarlığımı bildiriyorum. Bugün şartlar ne olursa olsun söz konusu vatansa göreve her daim hazırım. Yurt içi ve yurt dışı fark etmez. Azerbaycan ve Türkiye bayrağının dalgalandığı neresi olursa olsun görev için emir bekliyorum.

Büyüklerimiz, bize ‘hayatta iki sevginin yaşı yoktur’ derlerdi. İlki vatan, ikincisi bayraktır. Bunu unutmayalım, unutturmayalım ve gelecek nesillere anlatalım. Birlik ve beraberlimiz daim olsun. Yaşasın Türkiye, yaşasın Azerbaycan” şeklinde konuştu.

uzman-kadin-2.jpguzman-kadin-3.jpg
 

Bu haber toplam 1913 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim