• BIST 9577.46
  • Altın 2820.34
  • Dolar 34.0022
  • Euro 37.839
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C

Başkan Demir “CHP YDK’dan yargısız infaz”

Başkan Demir “CHP YDK’dan yargısız infaz”
Hakkari CHP Önceki Dönem İl Başkanı Nazım Demir, 2 Eylül’de yapılan 38. Dönem kurultay delegesinde CHP YDK’dan yargısız infaz yapıldığını söyledi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in 38. Dönem kurultay Delegesinde yaptığı konuşma üzerine yazılı basın açıklaması yapan Hakkari CHP Önceki Dönem İl Başkanı Nazım Demir, 2013-2018 yılları arasında iki dönem Hakkari Ticaret ve Sanayi Odasında yedi meslek grubunun tamamının oyunu alarak HATSO meclis başkanı görevine seçildim dedi.

Başkan Demir; ”2018 Yılında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı  Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun daveti üzerine Cumhuriyet Halk Partisi’nden Hakkari 1. Sıra milletvekili adayı oldum. Cumhuriyet Halk Partisi’nin oyunu Hakkari’de % 300 arttırdım. 2019 Ocak ayında il başkanlığı görevine seçildim. 300 civarında olan üye sayımızı 2700’lere taşıyarak ilimizde üyesi olmayan mahalle ve köy bırakmadık. 

14 Mayıs 2024 genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden 1. Sıra milletvekili adayı oldum. Cumhuriyet tarihinin ilimizdeki en yüksek oy oranına ulaştık. 

Seçimin akabinde MYK kararıyla tekrar il başkanlığı görevine getirildim. Cumhuriyet Halk Partisi 38. Olağan kurultayında görüşlerine inandığım için açıkça Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekledim. 

10 Şubat 2024 tarihinde il başkanlığı görevimden istifa ettim. İstifa gerekçemde de belirttiğim gibi değişim iddiasıyla gelen yeni yönetimin şahsıma ve bölgemize bakışı tamamen olumsuz olmuş ve üvey evlat muamelesine maruz bırakıldık. İstifa sürecinden sonra da öz evladı olduğum Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğimi ve kurultay delegeliğimi onurum ve şerefimle taşıdım. 

31 Ağustos 2024 tarihinde şahsıma hiçbir tebligat yapılmadan üyeliğimin düşürüldüğünü üzülerek öğrendim. İstifa sürecimin üzerinden yaklaşık 6 ay geçmesine rağmen tüzük kurultayına 6 gün gibi çok kısa bir süre kala üyeliğimin düşürülmesi, parti içi demokrasi vaadiyle gelenlerin korku dolu siyasi hesapları sonucu olarak yargısız infaz yaptıklarının belgesi olmuştur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerine olan bağlılığımızı sorgulamak isteyenler 7 Ağustos 1924 Hakkari Çukurca Han Gediği olayına incelesinler. Ailemizden vatan ve cumhuriyet uğruna kaç şehit verdiğimizi öğrensinler.
Bizim Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu devlete ve onun partisine olan sevgimizi sorgulamak isteyenler bu vatan için ailemin verdiği şehitlere baksınlar.

Benim dördüncü dereceden bile olmayan akrabamın AK Parti’den ilçe belediye başkanı seçilmesi üzerinden  bizi vurmak isteyenler kendi  birinci dereceden akrabalarına baksınlar...
AKP’ye destek verecek olsaydım, AK Parti üyesi olur ve o şekilde destek verirdim. 
Sayın Genel Başkanım oturduğunuz koltuk Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün koltuğu...

Yüksek Disiplin Kuruluna itiraz hakkımız varken böyle bir açıklamada bulunmanız doğrudan yargıya müdahale anlamına gelmiyor mu ?

Tek taraflı bilgilerle yargıya varmanız Cumhuriyet Halk Partisi anlayışıyla ne kadar bağdaşıyor?

Cumhuriyet Halk Partisi kamuoyunun bilmesini isterim ki benin ve ailemin uğruna bedeller ödeyerek mücadele ettiğim partimden asla kopmadım ve kopmayacağım” dedi.

Bu haber toplam 1180 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim