• BIST 8908.47
  • Altın 3027.611
  • Dolar 34.282
  • Euro 36.9585
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 9 °C

Bes'ten basın açıklaması

Bes'ten basın açıklaması
Büro Emekçileri Sendikası (BES) Hakkari Şubesi Başkanı Cahit Balıkesir, yarın yapacakları eyleme dikkat çekmek amacıyla yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Sendikalar grevli toplu sözleşme, güvenceli istihdam, insanca yaşanacak temel ücret, ek ödemelerin emekli aylıklarına dahil edilmesi, baskı, ceza ve sürgünlerin durdurulması için grevde olacak.

Bulvar Caddesi üzerinde bulunan sendika binasında basın açıklaması yapan Cahit Balıkesir, iktidarın kendilerini yoksulluğa, çocukları, geleceksizliğe ve ülkeyi uluslar arası sermayeye teslim ettiğini belirterek, Ak Parti iktidarınca son birkaç ayda çıkartılan kanun hükmünde kararnameler (KHK) yoluyla bir taraftan TBMM'nin yok sayıldığını, diğer taraftan tüm kamu ve kuruluşlarının teşkilat yasalarının değiştirildiğini ve bunlara dayalı olarak Türkiye'nin adeta bir KHK'lar cenneti haline getirdiğini hepimiz biliyoruz dedi.

 

 

Balıkesir,"Biz onurlu kamu emekçileri olarak haklarımız ve geleceğimiz için yıllardır mücadele ediyoruz. Mücadele etmeye de davam edeceğiz. Yıllardır işyerlerimizde vermiş olduğumuz emeği ve alanlarda vermiş olduğumuz mücadeleyi göremezden gelenlere kamu emekçileri mücadelesinin gücünü göstermek için 21 Aralık 2011 günü greve gidiyoruz. Bütün kamu emekçilerinin maaşında ek ödeme, ek ücret, denge tazminatı, döner sermaye katkı payı, ek ders ücreti ve benzeri adlar altında ödenmekte olan ek ödemelerin emekli aylıklarına dahil edilmesi ve bu sayede emekli olan kamu emekçilerinin de emekli maaşlarının sağlamak için 666 sayılı kanun hükmünde kararnameyle kamu emekçileri arasında zaten var olan ücret adaletsizliklerinin bir uçuruma çevrilmesi, uzman olanlarla olmayanlar arasındaki ücret adaletsizliğini uzman olanların ise kendi arasında da eşitsizliklerin son bulması ve Ak parti iktidarının eşit işe, eşit ücret aldatmacasını teşhir edilmesi için, insanca yaşanacak bir temel ücret için, ücretlerimizin belirlenmesinde sendikamızın taraf olarak kabul edilmesi, toplu sözleşme ve grev hakkımızın tanınması için, kamu personel rejiminin yeniden yapılandırılması adı altında iş güvencemize el uzatılmaması için, kıdem tazminatları ve emekli ikramiyelerine yönelen saldırırın önüne set çekebilmek için, en temel kamu hizmetleri olan, eğitim, sağlık ve sosyal güvenlik haklarımızın herkes için eşit ulaşılabilir nitelikli ve parasız olarak verilmesi için, sağlıkta katkı ve katılım payı uygulanmasına son verilmesi için alanlarda olacağız" şeklinde konuştu.

 

bes-111-.jpg

Bu haber toplam 3758 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim