Beyaz Saray "Öcalan çağrısı önemli bir adım"

Beyaz Saray "Öcalan çağrısı önemli bir adım"

Kaynak:Basından

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Brian Hughes, Abdullah Öcalan'ın çağrısını “çatışmayı azaltmaya yönelik önemli bir adım” olarak değerlendirdi.

Beyaz Saray, Abdullah Öcalan’ın tarihi çağrısına dair açıklama yaptı. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Brian Hughes, açıklamasında Abdullah Öcalan'ın çağrısını “çatışmayı azaltmaya yönelik önemli bir adım” olarak değerlendirdi.

Hughes, "Bu önemli bir gelişme ve bunun ABD'nin kuzeydoğu Suriye'deki IŞİD karşıtı ortakları konusunda Türk müttefiklerimizi yatıştırmaya yardımcı olacağını umuyoruz. Bunun bu sorunlu bölgeye barış getirmeye yardımcı olacağına inanıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.