• BIST 9489.2
  • Altın 2952.122
  • Dolar 34.4839
  • Euro 36.1941
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C

Boyun ağrıları ve erken tedavi yöntemleri

Boyun ağrıları ve erken tedavi yöntemleri
Fizik Tedavi ve Manipülasyon Uzmanı Dr. Ali Şahabettinoğlu, bazı hastalarda kulak çınlaması, gözlerde sinek uçuşması, kronik yorgunluk, başını bir yerlere dayama ihtiyacı gibi belirtilerin de görüldüğünü vurguladı.

Boyun bölgesinde alt alta dizili halde bulunan 7 adet omur mevcut olup, bu omurlar yandan bakıldığında C harfi şeklinde bir açı ve dizilim oluşturur.

Buna tıp dilinde servikal lordoz dendiğini belirten uzmanlar, uzun süre aşağı doğru bakarak okuma klimalı ve soğuk ortamlarda uzun süreli bulunmanın bu açının zamanla düzleştiğini söyledi.

Boyun düzleşmesinde, ensede veya ense-omuz-sırt kuşağında ağrı, boyun hareketlerinde tutukluk, baş dönmesi gibi şikayetlerin sık görüldüğünü ifade eden Fizik Tedavi ve Manipülasyon Uzmanı Dr. Ali Şahabettinoğlu, bazı hastalarda kulak çınlaması, gözlerde sinek uçuşması, kronik yorgunluk, başını bir yerlere dayama ihtiyacı gibi belirtilerin de görüldüğünü vurguladı.

Unutkanlık, dalgınlık, okumada konsantrasyon güçlüğünün de boyun düzleşmesi belirtilerinden olduğunu belirten Şahabettinoğlu, “Boyun düzleşmesi erken tedavi edilmemesi durumunda ileride kişide boyun fıtığı, boyun kireçlenmesi gibi hastalıkları da tetikleyebilir.

Özellikle bilgisayar karşısında, sabit bir şekilde ve uzun süre çalışmanın boyun düzleşmesine veya boyun fıtığına sebep olur. Mutlaka yarım saatte bir 3-5 dakika bile olsa ara verilmeli ve 1-2 dakika bile olsa yürümek sağlıklı bir omurgaya sahip olma açısından önemlidir” dedi.

Boyun tutulması ve boyun ağrısı gibi şikayetlerin olması ve bu şikayetleriniz rahatsız edici boyutlara kadar ulaşması durumunda fizik tedavi uzmanına muayene olunması gerektiğinin önemine değinen Şahabettinoğlu, “Teşhisi göre, ilaç ya da aletli fizik tedavi uygulamalarının yanı sıra manipülasyon (elle tedavi) tedavisi ile oldukça başarılı sonuçlar alınmaktadır.

Manipülasyon tedavisinin hafif vakalarda 2-3, orta vakalarda 4-6, ileri vakalarda ise 8-10 seans uygulanmaktadır” diye konuştu. iha

Bu haber toplam 2680 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim