Çukurca Akkaya'da çeltik ekimi başladı
Yayınlanma:
Güncelleme:
Hakkari'nin Çukurca ilçesi Akkaya köyündeki çiftçiler, çeltik tarlalarını hazırlamaya başladı. Arazi şartları nedeniyle tarım makinelerinin çalıştırılamadığı tarlalar, imece usulü katırların desteği ekiliyor.
200 hanelik Akaya köyünde hazırlanan tarlalar ve ekilen çeltik doğaya ise ayrı bir renk kattı. Akkaya köyünde çeltik üretimi geleneksel yöntemlerle yapılıyor. Arazi şartları nedeniyle tarım makinelerinin giremediği tarlalarda dayanışman usulü ekiliyor.
Geleneksel yöntemlerle çeltik ekimi yapan çiftçiler, günün ilk ışıklarıyla tarlalara girip, toprağı birlikte sürerek, insan gücü ile küreklerle çeltik havuzları oluşturuyor.
Akkaya köyü sakinleri, ekimini yaptığımız pirinç doğal ve sağlıklıdır. Çeltik tarlalarında bazen imece usulü çalışıyoruz. Türkiye'nin en iyi çeltiği Çukurca ve Akkaya köyünde üretiliyor. Bu gelenek çok eskilere dayanan bir gelenek. Bu geleneğimizi yaşatmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştular. Haber: Feyzullah Taş
YASAL UYARI:
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
1 Yorum
Çukurca ilçesi