• BIST 10343.31
  • Altın 2441.009
  • Dolar 32.693
  • Euro 35.1205
  • İstanbul 29 °C
  • Ankara 31 °C

Çukurca'da Fotosafari başladı

Çukurca'da Fotosafari başladı
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde düzenlenen "5. Fotosafari ve Doğa Sporları Festivali" başladı.

Hakkari Valiliği himayesinde Çukurca Kaymakamlığı ve Çukurca Belediyesi'nce düzenlenen, İçişleri, Kültür ve Turizm ile Gençlik ve Spor Bakanlıkları tarafından desteklenen festival için kentin yanı sıra il dışından yüzlerce katılımcı ilçeye geldi.

İlçede görevli görsel sanatlar öğretmeni Erkan Kanat'ın yağlı boya ve ahşap yakma sanatı sergisi ve Halk Eğitimi Merkezi kursiyerlerinin el emeği göz nuru ürünlerinin yer aldığı sergi açılışıyla startı verilen festivalde kayaklı koşu yarışması düzenlendi.

Sporcular, dereceye girmek için ilçenin girişinden Gençlik Merkezi'nin önüne kadar olan parkurda mücadele etti.

Kaymakam Mert Kumcu, Yüksekova Haber muhabirine, startını verdikleri organizasyon çerçevesinde çeşitli etkinliklerle festivalin 4 gün süreceği ifade edildi.

"Festivalimiz uluslararası boyuta taşınmış durumda"

Bu kapsamda resim sergisi ve kursiyerlerin eserlerinin yer aldığı sergilerin açılışını yaptıklarını belirten Kumcu, "Şu anda kayaklı koşu yarışmasındayız. Farklı bir etkinlik oldu. Vatandaşlarımız da bu spor dalını görmüş olacaklar. Akşamleyin gelen misafirlerimizle tanışma yemeğimiz olacak. Yarın da Han Yaylası'nda etkinliklerimiz olacak. Rafting etkinliğimiz olacak. Profesyonel dağcılar etkinliğe katılacak. İstanbul'dan off-road araçlarımız geliyor. Türkiye'nin farklı illerinden gelen doğaseverler, fotoğrafçılarımızla birlikte olacağız. Pazar günü de Kıraç'ın konseri var. Tüm doğaseverleri, sporseverleri, sanatseverleri Çukurca'ya, sınırın sıfır noktasına bekliyoruz. Bugün gördük ki beşincisini düzenlediğimiz festivalimize ilgi çok yoğun. Uluslararası boyuta taşınmış durumda. İran'dan turistler var. Rusya'dan gelen dağcı ve sporcular var. Tüm vatandaşlarımızı bu festivale davet ediyoruz" dedi.

İstanbul'dan gelen fotoğrafçı Ömer Şahin de geleneksel hale gelen organizasyon için her sene ilçeye geldiğine değinerek, "Bölge halkıyla kalıcı dostluklar ve aile bağları kurdum. Bu nedenle düzenli olarak gelip onları ziyaret ediyorum. Bölgeyi gezip hasret gideriyorum. Festival bölgenin tanıtımı açısından Hakkari ve Türkiye için çok önemli bir noktaya geldi. Herkesi yöreye bekliyoruz" ifadelerinde bulundu.

Açılışa, Çukurca Belediye Başkanı Nazmi Demir, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Engin Çağlayan, İlçe Emniyet Müdürü Adem Köpük ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Çınar Çiftçi katıldı.

Bu haber toplam 855 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim