• BIST 8908.47
  • Altın 3006.917
  • Dolar 34.2797
  • Euro 37.1426
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 3 °C

Demirtaş Meya-Der'in açılışını yaptı

Demirtaş Meya-Der'in açılışını yaptı
(BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Barış Anneleri ile birlikte Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği (Meya-Der) Hakkari şubesinin açılışını yaptı.

Sabah saatlerinde kara yolu ile Hakkari’ye gelen BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Hakkari Milletvekilleri Adil Zozani, Esat Canan ile BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Hakkari’deki ziyaretlerini sürdürüyor. Heyet, ilk olarak Kaya Plaza binasında Meya-Der Hakkari Şubesi’nin açılışını çocuklarını dağda kaybeden Barış Anneleri ile birlikte yaptı.

Burada bir konuşma yapan Demirtaş, ”Burası çalışmalarını sürdüren bir dernek ama bir mekanı yoktu. Bugün Hakkari’de Meya-Der’in bir yerinin olması bizim için mutluluk vericidir ancak gecikmiş bir çalışmadır. Buradaki çalışmaların daha sağlıklı yürümesi için derneğin ne ihtiyacı varsa el birliği ile hep birlikte destek olacağız. Parti olarak da dernek çalışmalarının, dernek üyelerinin, ailelerimizin yanında olacağız. Bu halkı var eden değerler bütün bu acıların toplamıdır. Çekilen bütün acılar bizi var eder. Bu partiyi, bu hareketi var eden gerçek değerlerdir. Bu değerlerin doğru temsil edilmesi, bu değerlerin doğru sahiplenilmesi örgütlenmeyle mümkündür. Meya-Der de bu anlamda bütün ailelerimizi bir arada tutan önemli bir kurumdur” şeklinde konuştu.

Meya-Der Başkanı Ramazan Elmas, kurumlarının ilgiye ve sahiplenmeye ihtiyacı olduğunu, Demirtaş’ın ise derneklerine büyük katkısı olduğunu, kendisine ve emeği geçen herkese kurumu adına teşekkür ettiğini söyledi. Heyetle birlikte esnaf, Kurdi-Der, Baro Başkanlığı ve Mazlum-Der’i ziyaret eden Demirtaş, daha sonra belediyeye geçti. Demirtaş’ın yarın Çukurca Çığlı köyünü ziyaret edeceği, ertesi gün ise Yüksekova’ya hareket edeceği belirtildi. HaberB Serkan Kaya-Çetan Alpsar

meya-der-1.jpg

meya-der-2.jpg


 

 

Bu haber toplam 3567 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim