• BIST 9499.78
  • Altın 2952.122
  • Dolar 34.4839
  • Euro 36.1941
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Demirtaş'ın “Seher” isimli öykü kitabı cezaevine alınmadı!

Demirtaş'ın “Seher” isimli öykü kitabı cezaevine alınmadı!
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın kaleme aldığı “Seher” isimli öykü kitabı, “ders kitabı olmadığı, şifreli ve kontrolsüz haberleşmeye yol açabileceği” gerekçesiyle Diyarbakır Cezaevi'ne alınmadı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın cezaevinde kaleme aldığı ve 16 Eylül’de Dipnot Yayınları tarafından yayınlanarak kısa sürede büyük bir ilgi gören öykü kitabı “Seher”, “ders kitabı olmadığı, şifreli ve kontrolsüz haberleşmeye yol açabileceği” gerekçesiyle tutukluya verilmedi.

Elazığ Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde 2 Ekim’de Diyarbakır D Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne sevk edilen tutuklu DBP’li Hizan Belediye Eşbaşkanı İhsan Uğur’un yanında getirdiği ve aralarında Seher isimli öykü kitabın bulunduğu 10 kitap incelenmek üzere cezaevi idaresince el konuldu.

HÜKÜMLÜLERE VERİLMEDİ

Kitapların tutuklulara verilip verilmemesiyle ilgili Cezaevi Müdürü başkanlığında toplanan Cezaevi İdare ve Gözlem Kurulu, skandal bir karar vererek toplatma kararı bulunmayan 10 kitabı Adalet Bakanlığı’nın 2016 yılında gönderdiği bir genelgeye dayandırarak, cezaevindeki tutuklu ve hükümlülere verilmemesi kararı aldı.

KARARA İTİRAZ EDİLDİ

“Seher”, “Ben Frankfurt’ta Şoförken”, “Careke Ji Caran”, “Medeniyetler ve Şehirler”, “Vejin”, “Gülen Şoran”, “Görmek”, “Tarihin Tanığı Aras”, “Tanrı’nın Tarihi” ve “Heval Marcello” adlı kitaplar, “ders kitabı olmadığı, şifreli ve kontrolsüz haberleşmeye yol açabileceği” gerekçesi ileri sürülerek, tutukluya verilmedi.

KARAR YASALARA AYKIRI

Kitaplarına el konulan Uğur’un avukatı Cihan Aydın, cezaevi idaresinin kitaplar için verdiği kararın yasaya aykırı olduğunu belirterek, Diyarbakır İnfaz Hakimliği’ne itirazda bulundu.

Aydın itiraz dilekçesinde, kitapların tutuklu ve hükümlülere verilmesinin yasaklanmasının, düşünce ve ifade özgürlüğü, Anayasa’ya, Ceza İnfaz Kanunu’na (CİK),

Türkiye’nin imzaladığı Birleşmiş Milletler (BM) Medeni ve Siyasal Haklar Sözleşmesi ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne (AİHS) aykırı olduğunu belirterek, kararını kaldırılması talebinde bulundu.

Bu haber toplam 2633 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim