• BIST 8793.61
  • Altın 2994.16
  • Dolar 33.9867
  • Euro 37.1639
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 7 °C

Görme engelli Kaya'nın hayalı gerçek oldu

Görme engelli Kaya'nın hayalı gerçek oldu
Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneği Başkanı Yavuz Aydoğdu, görme Engelli Zeynep Kaya'nın hayalini gerçekleştirdi.

Başkanı Yavuz Aydoğdu Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Bağdaş Köyü'nün Ericek Mezrasında  ikamet eden Doğuştan Görme Engellisi Olan Zeynep Kaya'nın Hayalini Gerçekleştirerek ihtiyacı olan 1 adet Dizüstü Bilgisayar ve 1 Adet Telefon ihtiyaçlarını alarak Köydeki evine Giderek Zeynep'in Hayali olan bilgisayar ve telefonu hediye etti.

Kurulduğu günden beri engellilerin sorunları ile yakından ilgilenen ve ihtiyaç sahibi engellilere yardım eli uzatan Hakkari Gençlik ve  engelliler Derneği engelli vatandaşa el uzatmaya devam ediyor.

Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneği Başkanı Yavuz Aydoğdu, Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Bağdaş Köyü'nün Ericek Mezrasında yaşayan Lise öğrencisi Doğuştan Görme Engellisi Olan Zeynep Kaya'yı ziyaret etti. Ziyarette Derneğimizin Gönüllü Hayır Sever bir Abimiz tarafından Zeynep kardeşimizin daha rahat bir şekilde Okuyabilmesi ve Engelsiz bir Eğitim Görmesi için hediye ettikleri 1 Adet Diz üstü Bilgisayar ve 1 Adet Telefonu Zeynep'e teslim ettik.

Zeynep Kaya ise Başkan Aydoğdu'ya teşekkür ederek Artık Sizlerin sayesinde Benim en büyük Hayalim olan Bilgisayar ve telefonum geldi isteğin tüm derslerime internet üzerinden online çalısabilecem istediğin konuya sesli bir şekilde girebilecem ve dinleyecem Derslerime artık çok kolay bir şekilde çalışacam bana destek veren Hayalimi Gerçekleştiren Başkan Aydoğdu'ya ve Hayır Severlere Teşekkür ederim dedi 

Yapılan destek ile ilgili açıklamalarda bulunan Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneği Başkanı Yavuz Aydoğdu hayırseverlerin desteğiyle temin ettikleri 
1. Adet Dizüstü Bilgisayar. 
 1. Adet Telefon Zeynep Kardeşimize  verdiklerini söyledi.

Başkan Aydoğdu Özel Gereksinimli Zeynep kardeşimizin her zaman Destekçisi olduklarını belirterek Ancak Zeynep'in ve diğer Öğrenci Kardeşlerimizin Eğitimi için Köyde Çekemeyen Telefon Şebekesi ve İnternet Sorununun Çözülmesi Çağrısında bulundu.Başkan Aydoğdu Yetkililere seslenerek Bağdaş Köyü'nün Ericek Mezrasında Baz İstasyonunun kurulmasını Acilen Talep ediyoruz dedi..
Hakkari Gençlik ve Engelli'ler Derneği 

Coğrafya tanımaksı'zın tüm engelleri aşmak için mücadele ettiklerini ifade eden Aydoğdu, ''Hakkarin'in Yüksekova ilçesi Bağdaş köyü Ericek Mezrasında  yaşayan özel Gereksinimli  Görme Engellisi Olan Zeynep kardeşimizin Okula rahat bir şekilde Gidip gelmesi ve Derslerine engelsiz bir şekilde Çalışabilmesi için Bilgisayar ve telefon  ihtiyacları vardı. Bizlere ulaşan maddi durumu iyi olmayan bu Kardeşimiz  için Hayır severler'den  gelen yardımlarla  1 Adet Dizüstü Bilgisayar ve 1 Adet Telefonu alıp kendilerine ulaştırdık.

Dernek olarak bizim amacımız coğrafya tanımaksızın tüm Özel Gereksinimli kardeşlerimize ulaşmak istiyoruz. Ve Özel Gereksinimli Arkadaşlarımızı topluma kazandırmak için çalışıyoruz. Bize destek veren herkese teşekkür ediyorum.'' diye konuştu.

Zeynep Kaya'nın  Ailesi ise   kendilerine ulaşan Hakkari Gençlik ve Engelli'ler Derneğine ve Hayırsever vatandaşlara teşekkür ederek, "Özel Gereksinimli çocuklarımız doğuştan beri görme engellidir.  Okula gidiyor. Bilgisayar ve telefonu ihtiyacı vardı ama imkanımız olmadığı için alamıyorduk  ihtiyacımız vardı, sağ olsunlar Hakkari'den gelen Başkan Aydoğdu Zeynep Kızımızın Hayallerini Gercekleştirerek bizim ihtiyacımızı karşıladılar biz Anne ve Babaları olarak bu Görme Engelli kızımız için  elimizi kolumuzu güçlendiren ve Çocuğumuzu  yıllardır hep böyle bir umutla bekliyorduk bize bu sevinci yasatan Başkan Aydoğdu' ya Kendilerine çok teşekkür ediyoruz Allah başkan dan razı olsun inşallah" dedi.

whatsapp-image-2024-10-19-at-18-04-49.jpeg

Bu haber toplam 104 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim