• BIST 8714.69
  • Altın 3017.587
  • Dolar 34.2879
  • Euro 36.9787
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Hakkari ağaçlandırılıyor!

Hakkari ağaçlandırılıyor!
Hakkari Belediye Başkanlığına kayyum atanması ile birlikte kent merkezinin cehresi değişmeye başladı.

Hakkari Belediye Başkanlığı tarafından kent genelinde hummalı bir çalışma başlatıldı. İçme suyu şebekesinden alt yapıya kadar hummalı bir çalışmanın başlatıldığı kentte geçit vermeyen şehir içi yollar ise geçici olarak stablize malzemesi dökülüyor.

Haziran ayından itibaren ise şehir içi yollara sıcak asfalt döküleceği belirtildi.

-Hakkari ağaçlandırılıyor
Hakkari Belediye Başkanlığı yetkilileri, Hakkari'yi yeşillendirme ve ağaçlandırma projesi kapsamında İstanbul Büşükşehirn belediyesi tarafından Hakkari’ye gönderilen ve boyları 6- ile 7 metreyi bulan Çınar, Sığla, Hatemi ve İhlamur ağacıları mezarlıklara dikilmeye başlandı.

Belediye Başkanlığı yetkilileri,"Park ve bahçeler müdürlüğü tarafından gerekli yeşillendirme çalışmalarına başlandı. İstanbul Büşükşehirn belediyesi tarafından “Hakkari’yi Yeşillendirme ve Ağaçlandırma Projesi” kapsamında gönderdiği yaklaşık 2 bin 500 Çınar, Sığla, Hatemi ve İhlamur ağacın park ve bahçeler müdürlüğü tarafından kademeli olarak uygun görülen alanlarda dikilecektir.

Dikilen ağaçların boyları 6 ile 7 metreyi bulmaktadır. Bu ağaçları Sümbül, Kalealtı, Kırmızı kümbet, Gazi, Merzan Kelikesk ve Berçelan Mezarlığına dikildi.

Ayrıca bunun dışında Kadın Parkı, Tekser cami önü, Bulak mahallesi su deposu etrafı,  Milke Gazi semti eski su deposu alanı, Yeni Mahalle su deposu etrafı, okul bahçeleri, çevre ve şehircilik il müdürlüğü bahçesi ve diğer uygun görülen alanlara dikilecektir.

Hakkari Belediye Başkanlığı olarak da tüm vatandaşlarımızı birer ağaç dikmeye davet ediyoruz.  Bu ağaçlandırma çalışması kentimizi kışın hava kirliliğinden yazın ise tozdan kurtaracağını umut ediyoruz” şeklinde konuştular.

-Hakkari tarihinde ilk defa Ihlamur ağacı dikildi
  Hakkari’deki bazı vatandaşlar ise Hakkari’de ilk defa  her derde deva olan Ihlamur ağacının kentte dikilmesinin mutluluğunu yaşadıklarını belirttiler.

Hakkari’yi yeniliklere kavuşturan Başkan Epcim ve ekibini teşekkür eden vatandaşlar yaşanılır ve temiz bir Hakkari için geceli gündüzlü çalışan belediye yetkililerine teşekkür ettiler. Hakkarihabertv.com

mezarlik-yesillendirilmesi-mx.jpg
 

 

Bu haber toplam 2721 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim