Hakkari girişindeki 3 dilli tabela yenilendi

Hakkari girişindeki 3 dilli tabela yenilendi
Hakkari Belediye Başkanlığı tarafından şehir merkezi girişine konulan iki yönlü Türkçe, Kürtçe ve İngilizce yazılı ‘hoş geldiniz’ tabelası yenilendi.

Hakkari Belediye Başkanlığı tarafından şehirden 5 kilometre mesafede bulunan kent girişindeki Hakkari-Van karayoluna konulan 6 metre genişliğinde ve 9 metre yüksekliğindeki 3 dilli tabela dikkat çekiyor.

Karayolu kenarına konulan tabelanın sağında Sümbül dağı, yamaç paraşütü, dağ keçisi ve meydan medresesi yer alıyor.

Tabelanın üzerinde ise Hakkari girişinde “Serhat Şehri Hakkari’ye Hoş Geldiniz,  Hün bı xer hatın ve welcome” yazıları bulunuyor”

Hakkari çıkışında ise “Serhat Şehri Hakkari, Güle Güle, Oxır be, Goodbey” yazıları bulunuyor.

Yenilenen tabelanın kent merkezine ayrı bir renk kattığını belirten sürücüler, bu örnek davranıştan dolayı belediyeye teşekkür ettiler. Haber: Feyzullah Taş

hakkarindeki-3-dili-tabela-yenilendi-1.jpghakkarindeki-3-dili-tabela-yenilendi-2.jpg

 

HABERE YORUM KAT
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.