• BIST 9577.46
  • Altın 2820.34
  • Dolar 34.0022
  • Euro 37.839
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 22 °C

Hakkari Hatso Ankara'ya çıkarma yaptı

Hakkari Hatso Ankara'ya çıkarma yaptı
Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) Başkanı Servet Taş ve beraberindeki heyet TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ı makamında ziyaret ettiler.

Hatso Başkanı Servet Taş, Meclis Başkanı Ahmet Yaşar ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fazıl Özkan, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından kabul edildiler.

Ankara'da temaslarda bulunan Hatso Başkanı Servet Taş, Meclis Başkanı Ahmet Yaşar ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fazıl Özkan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği merkezinde; TOBB Başkanı Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz ile bir araya geldiler.

Yapılan görüşmelerde, ilimizin kuzeyde Van ve güneyde Şırnak'a bağlanan karayolları ulaşımı, sınır kapıları, kentsel dönüşüm, ticari ve ekonomik konularında hazırlanan rapor yazıları TOBB Başkanı Sayın Hisarcıklıoğlu ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz'a iletildi. 

Hakkari-Van Alternatif karayolu, Hakkari-Şırnak karayolunun standart hale getirilmesi, sınır kapılarımız olan üzümlü sınır kapısının ticarete açılması, fiziki alt ve üst yapımı devam eden derecik sınır kapısının araç geçişlerine açılması, Esendere Sınır Kapısından sınır ticareti kapsamında ithalata konu olan ürün kotalarının arttırılması,

 Organize Sanayi Bölgesinin  kısa zamanda yapımına başlanması, birinci derece deprem bölgesi olan ilimizin bir an önce kentsel dönüşüm kapsamındaki çalışmalara başlanarak, binaların yapımında mülk sahibi vatandaşların %50 devlet desteği ve uygun faizli kredi desteği sağlanması, teşvik yasası kapsamında 6.bölgede yer alan ilimizin ayrı bir kategoride değerlendirilerek, müteşebbislerin yatırım yapmalarının özendirilmesi konuları dile getirildi.

Hatso Başkanı Taş, yakın ilgilerinden dolayı TOBB Başkanı Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz'a teşekkür ederek, kendilerini yakın zamanda Hakkari'de ağırlamaktan onur duyacaklarını belirterek, şükranlarını arz ettiklerini ifade etti.

HALK EĞİTİM MERKEZİ ÇALIŞAN SAYISININ ARTIRILMASINI İSTEDİLER

Başkan Taş ve beraberindeki heyet Halk Eğitim Merkezi kapsamında istihdam edilen usta öğretici çalışan sayısının 200'e arttırılması talep edilerek, Hakkari için pozitif bir ayrımcılık olacağı söylediler.

whatsapp-image-2024-08-19-at-17-27-21.jpeg

Bu haber toplam 731 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim