• BIST 8908.47
  • Altın 3006.917
  • Dolar 34.2797
  • Euro 37.1426
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Hakkari Yurt yönetiminden basın açıklaması

Hakkari Yurt yönetiminden basın açıklaması
Yurt Yönetim Memuru Alper Akarsu, bazı internet siteleri ve haber kanallarında Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde hizmet sunan GSB yurtları ile ilgili yapılan asılsız haberler üzerine kamuoyuna açıklama yapma gereği duyduklarını söyledi.

Hakkari Gençlik ve Spor Müdürlüğü son günlerde yurtlarla ilgili bazı basın kuruluşlarında çıkan haberlere ilişkin basın açıklaması düzenledi.

Merzan Mahallesinde bulunan Afife kız öğrenci yurdu önüne düzenlenen basın açıklamasına Hakkari Gençlik ve Spor Müdürü Emin Yıldırım, Yurt Hizmetleri Müdürü Çiğdem Seyitoğlu Akdağ ve Yurt Müdürü Hayrettin Arıtürk destek verdi.

Basın açıklamasını okuyan Yurt Yönetim Memuru Alper Akarsu,  bazı internet siteleri ve haber kanallarında Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde hizmet sunan GSB yurtları ile ilgili yapılan asılsız haberler üzerine kamuoyuna açıklama yapma gereği duyduklarını belirtti.

Akarsu," Hakkari Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde hizmet sunan 1.250 kız, 736 erkek olmak üzere toplam 1.984 kişi kapasitesine sahip, 5 bloktan oluşan, 1 kız 1 erkek toplam 2 yurt bulunuyor.

 Bizler için son derece önemli olan öğrencilerimizin can güvenliğinin sağlanması adına 2024 yılı Temmuz ayında 1999 yılında yapılmış olan eski yurtlarımıza deprem performans analizi yapılmış olup 2018 Bina Deprem Yönetmeliği’ne göre yıkım kararı alınmıştır.

2024-2025 eğitim-öğretim yılında Hakkari Üniversitesinde öğrenim gören öğrencilerimizin barınma ve beslenme sorunu yaşamamaları adına Hakkari gibi konut sıkıntısının çok yaşandığı, özel yurtların hiç bulunmadığı, hava şartlarından ve iller arası nakliye sorunlarından kaynaklı inşaat sezonunun çok kısa ve zor olduğu bir bölgede Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Hakkari Valiliği tüm imkanlarını seferber ederek inşaatı devam eden 750 kişi kapasiteli bir binayı 2 ay gibi kısa bir sürede kiralama yoluna gitmiş, hizmete hazır hale getirmiş ve eğitim-öğretim yılının başlamasından 1 hafta sonra öğrencilerin konaklamaları sağlanmıştır.

Bir haftalık gecikmeden kaynaklı öğrencilerin barınma sorunu yaşamamaları adına ilimize gelen bütün öğrenciler ve aileleri mevcut yurtlarımıza, Mergabütan Kayak Merkezinde bulunan Kamp Eğitim Merkezimize, Hakkari Üniversitesi Misafirhanesine, kurum misafirhanelerine ve otellere yerleştirilmiş olup bu öğrencilerimizden hiçbir şekilde konaklama ücreti alınmamış ve beslenme yardımı sağlanmıştır.

Yurtlarımızda konaklayan öğrencilerimize beslenme ve barınma hizmetlerinin yanı sıra eğitimde, kültürde, sanatta ve sporda ilimizde bulunan bütün tesislerde eğitmenler eşliğinde, ekipman desteği sağlayarak bu güzel hizmetleri de sunmaktayız. İlimizde hiçbir şekilde beslenme ve barınma sorunu yaşanmamaktadır.

Öğrencilerimizi ilimizin imkânlarından en güzel şekilde yararlandırmak için elimizden gelen bütün çabayı sarf etmeye devam edeceğiz.

Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak dün olduğu gibi bugün de, yarın da geleceğimizin teminatı olan sevgili gençlerimizin ve öğrencilerimizin beslenme ve barınmalarını en iyi şartlarda sağlamaya, onlara hayatın her alanında imkânlar sunarak güzel yarınlara hazırlamaya devam edeceğiz.'' dedi.

whatsapp-image-2024-10-25-at-17-40-21.jpeg

Bu haber toplam 566 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim