Ak Gençlik Merkezi’nin proje açılışını İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Osman Kızılban, İl Müftüsü Faruk Gürbüz, ASP İl Müdürü Mehmet Akif Bildirici, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, tarafından açıldı.
Açılışa Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, Orman Su İşleri Müdürü Necmettin Yılmaz, Ak parti eski İl Başkanı Av. Abdulmecit Tarhan, ÖNDER Başkanı Aydın Çallı, okul müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı. Yapılan açılışın ardından Kuran-ı Kerim okunan daha sonrada davetlilere ikramlar yapıldı.
Hakkari Eğitim ve Davet Gönüllüleri Derneği Başkanı Abdulmecit Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik projeleri destekleme programı kapsamında Eğitim ve Davet Gönüllüleri Derneği bünyesinde Ak Gençlik Merkezi’nin proje açılışını yaptıklarını söyledi.
Yılmaz,”Hizmete giren proje amacının dezavantajlı durumda olan 225 gence yönelik satranç kursu, karakter eğitimi, değerler eğitimi, sosyal uyum, aile içi iletişim eğitimleri vermek ve çeşitli sosyal etkinlikler kış kampı, ağaç dikme, piknik, satranç turnuvası ve okul ziyaretleri, halı saha maçları) yapmak sureti ile aidiyet duygularını ve sosyal uyumlarını güçlendirmektir.
Karakter Ve değerler eğitimi projesi etkinlikler, oyunlar ve örnek olay yöntemleriyle çocuklara evrensel değerlerin kavratılması ve bu değerleri duygu, düşünce ve davranışlarına yansıtabilmesi amacıyla uygulanan bir rehberlik programıdır.
Gerekçesi bölgemizin özellikle ilimizin içinde bulunduğu konjonktüre bakıldığında yıllardır terör olayları ile gündeme gelmektedir. Terörün yarattığı sosyal, ekonomik ve politik faktörler toplumdaki tüm kesimlerin dezavantajlı konuma düşmelerine neden olmaktadır.
Bu kesimlerden en çok etkilenen kesim ise çocuklar ve gençler olduğu da şüphesizdir. Gençlerin gelişim dönemi içinde bulundukları biyolojik, psikolojik ve sosyal değişimler de bu sürece eklenince dezavantajlı konumları daha da derinleşmektedir.
Bu proje gençlerimizin içinde bulunduğu bu dezavantajlı konum düşünülerek hazırlanmıştır. Projenin amacı Dezavantajlı durumda olan 255 gence yönelik karakter eğitimi, değerler eğitimi, sosyal uyum, aile içi iletişim eğitimleri vermek ve çeşitli sosyal etkinlikler ( kış kampı, ağaç dikme, piknik, satranç turnuvası, halı saha maçları ve okul ziyaretleri ) yapmak sureti ile aidiyet duygularını ve sosyal uyumlarını güçlendirmektir. Karakter, bir bireyin kendine özgü yapısıdır.
Onu başkalarından ayıran Ve bireyin davranış biçimlerini belirleyen ana özelliktir. İnsanların çok yönlü özelliklerini gösteren davranışlar bütünlüğüdür. İnsanın kendisine, çevresindekilere, genel olarak topluma karşı tavırlarını belirleyen karakter, toplumsal bir kavramdır.
İyiyi bilme, iyiyi sevme ve iyiye ulaşma olarak da tanımlanır. Karakter ve değerler eğitimi projesi etkinlikler, oyunlar ve örnek olay yöntemleriyle çocuklara evrensel değerlerin kavratılması ve bu değerleri duygu, düşünce ve davranışlarına yansıtabilmesi amacıyla uygulanan bir rehberlik programıdır” şeklinde konuştu. Hakkarihabertv.com