• BIST 9109.34
  • Altın 2919.651
  • Dolar 34.2345
  • Euro 37.6242
  • İstanbul 30 °C
  • Ankara 26 °C

Hakkari’de “Filistinli Çocuklar İçin Çiz” etkinliği düzenlendi

Hakkari’de “Filistinli Çocuklar İçin Çiz” etkinliği düzenlendi
Hakkari Yetimler Vakfı tarafından İsrail'in zalimce saldırıların ve işgalin sonlandırılması için Filistinli Çocuklar İçin Çiz” etkinliği düzenlendi.
Bulvar Caddesi üzerinde düzenlenen etkinliği, Kızılay Hakkari Şubesi de destek verdi. Etkinliğe AK Parti İl Başkanı Av. Zeydin Kaya, Gençlik Kolları Başkanı Kenan Beyter, İl Müftüsü Hüseyin Okuş, Kızılay Derneği Hakkari Şubesi Başkanı Recep Bozkurt ile çocuklar ve aileleri katıldı.
 
  Kuranı Kerim Tilaveti,  Yetimler Vakfı Hakkari Koordinatörü Güneş Temel’in konuşması ve İl Müftüsü Okuş’un dualarının ardından resim çizme etkinliği başladı.
 
Filistin ile ilgili güzel resimler çizen çocuklara Başkan Kaya’da eşlik etti. Minel Deniz, İkra ve Jinda Özkan kardeşler ise beraber birbirinden güzel resimler çizerek, İsrail’e ait yiyecek ve içeceklerin boykot edilmesi mesajını verdiler.
 
  Burada hazırlanan basın açıklamasını okuyan Av. Müslüme Merve Kaya, 1917 Balfour Deklerasyonu’yla Yahudi göçlerine açılan ve ardından İsrail’in işgal ve saldırılarına maruz kalan Filistin, 7 Ekim’den bu yana tarihin gördüğü en ağır soykırımı yaşamaktadır dedi.
 
Kaya,”  Yüzde 70’ten fazlasını kadın ve çocukların oluşturduğu, 50 bine yakın kişinin şehit olduğu, 100 bine yakın kişinin yaralandığı, 70 binden fazla binanın yerle bir edildiği, 2 milyon insanın yerlerinden edildiği Gazze, insanlık âleminin utanç tablosudur. Başta İslam ülkeleri olmak üzere, kınamanın ötesine geçilmemesinden cesaret bulan işgalciler her geçen gün daha da çirkinleşmektedir.
 
  Bugün burada Filistinli çocukların, annelerin ve zulüm altındaki bütün kardeşlerimizin seslerini duyurmak ve onların haklarının teslim edilmesi ve bu zalimce saldırıların ve işgalin sonlandırılması için “Filistinli Çocuklar İçin Çiz” etkinliğinde bir araya geldik.
 
Çocuklarımızın ve gençlerimizin dualarını, güzel temennilerini ve zalimlere karşı duruşlarını tuvallerimize resmettik. Rabbimizden niyazımız, bu zulüm ve işgalin tez vakitte son bulmasıdır. Sadece Filistin’deki çocukların değil; Doğu Türkistan, Afganistan, Keşmir, Arakan, Ukrayna, Sudan ve Yemen’deki bütün çocukların özgürce oyun oynayacakları, kendilerini güven içerisinde hissedecekleri güzel günlere kavuşmasıdır.
  Bu anlamlı etkinliğe katılan bütün STK’lara, gönüllülere ve kardeşlerimize teşekkür ederiz” dedi. Haber: Feyzullah Taş
img-0912.JPG
img-0888.JPGimg-0883.JPGimg-0905.JPGimg-0920.JPGimg-0928.JPGimg-0928.JPGimg-0899.JPGimg-0916.JPG
 
  
Bu haber toplam 301 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim