• BIST 9774.49
  • Altın 2817.367
  • Dolar 34.0942
  • Euro 37.9234
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 19 °C

Hakkari'de ilköğretim haftası etkinlikleri

Hakkari'de ilköğretim haftası etkinlikleri
Hakkari'de 2024-2025 Yılı İlköğretim Haftası coşkuyla kutlandı. Vali Ali Çelik, "“Kendini aşkın mertebesine çıkarmak; ancak eğitimle mümkündür.” dedi.

 Hakkari'de 2024-2025 Yılı İlköğretim Haftası; il protokolü, kurum yöneticileri, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz’ın, Valilik Tören Alanı’ndaki Atatürk Anıtı'na kurum çelengini sunmasıyla başladı. Çelenk sunma törenin ardından, Vali Ali Çelik, İlköğretim Haftası münasebetiyle İl Müdürü Nurettin Yılmaz ile birlikte öğretmen ve öğrencileri makamında kabul ederek çeşitli hediyeler takdim etti.

Akabinde, program Vali İdris Akbıyık İlk / Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri tarafından düzenlenen okul bahçesindeki kutlama programına ile devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, okula yeni gelen minik öğrencilere, “Hoş Geldin Çiçeği”nin sunumundan sonra, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz’ın konuşmasıyla devam etti.

Müdür Yılmaz," İlimizde; 468 eğitim kurumundaki 4.598 maarif ordumuzla birlikte, bu ilk haftanın heyecanına ortak olarak sınıflarımızın kapılarını, 65.827 öğrencimize açtık. Geleceğe doğru bu yürüyüşümüzde, eğitimi ve eğitimciyi önceliklerine alan Sayın Valimizin himayelerinde, tüm okullarımızda gerekli güvenlik önlemleri alınmış ve okullarımız, eğitime-öğretime hazır hale getirilmiştir.

Hakkâri Eğitim Ailesi olarak Sayın Valimizin liderliğinde, ekip ruhuyla ve ortak akılla hareket edip her yıl, bir önceki yılın üstüne yeni başarılar ekleyerek güzel başarı öyküleri yazacağımıza olan inancımızı ve heyecanımızı diri tutuyoruz," dedi

Vali  Ali Çelik ise “2024-2025 eğitim-öğretim yılı ve ilköğretim haftasının açılış programı vesilesiyle sizlerle birlikte olmaktan duymuş olduğum mutluluğu ve memnuniyeti ifade ediyorum.

Bu hafta öğrencilerimiz için yeni bir başlangıç, kendilerini gerçekleştirebilecekleri eğitim yuvalarına kavuştukları bir hafta dedi.

Vali Çelik konuşmasının devamında," Bu yıl, eğitimde, Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle yürürlüğe giren Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli gibi yeni bir model geliştirildi.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ne baktığımızda, değerlerimizden de güç almak suretiyle “Erdem-Değer Eylem Modeli” olarak ifade edilen bir anlayışla çocuklarımızın milli manevi değerlerini bilen ve bunları bilimle harmanlamak suretiyle geleceğe yol güçlü bir şekilde yol alınması yönünde, rehberliğin ön planda olacağı, becerilerin geliştirileceğinin hedeflendiği bir model ortaya konulmuş olduğunu görmekteyiz.

TÜM FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

Tüm eğitim modellerinin amacı yarınımızın olan evlatlarımızı ahlaki ve akademik yönden yetkin hale getirmektir. Umarım başta eğitim camiamız olmak üzere tüm toplum, bu yeni eğitim modelini içselleştirir.

Mevlana’dan Yunus Emre’ye kadar tüm ilim adamlarımızın dedikleri gibi insanın arayışı kendini gerçekleştirme arayışıdır. Yunus Emre; “İlim ilim bilmektir, ilim kendini bilmektir,” der.

Bu anlayışa varmak ve kendini aşkın mertebesine ulaştırmak ancak eğitimle mümkündür. Böylelikle insan hem kendisine hemde topluma faydalı bir birey olur. İnşallah, iyiliği kurgulayan yeni maarif modelimizle bu mümkün olacaktır.

Şimdiden yoğun bir tempoya girecek olan tüm eğitim camiamıza kolaylıklar diliyor, gösterecekleri fedakarlıklar şükranlarımı sunuyorum. Velilere de çocuklarımıza yol gösterici ve destekleyici olmaları yolunda başarılar diliyorum. Aybüke öğretmenimize ve tüm şehit öğretmenlerimize tekrardan rahmet dileklerimle ilköğretim haftamız kutlu olsun,” şeklinde konuştu.

Programda; “Okula Dönüş”, “Rafadan Tayfa”, “Türkiyem” adlı gösteriler ile şiirler ve Cumhuriyet Ortaokulu korosu, büyük bir ilgiyle izlendi.  TOBB İlk / Ortaokulu Müdürlüğü’nün bölge yarışmalarında birincilik alan ve Türkiye Finallerine katılan Yıldızlar Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi, coşkuyla alkışlandı ve beğenilerek izlendi.

Programın sonunda, etkinlikten duyduğu memnuniyeti belirten Vali Ali Çelik, etkinlikte görev alan Vali İdris Akbıyık İlk/ Ortaokulu öğretmen, öğrenci ve idarecilerine teşekkür ederek alandaki katılımcıların İlköğretim Haftasını kutladı.
  Programa Cumhuriyet Başsavcısı Harun Ünlüsoy,  İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu, İl Emniyet Müdürü İdris Yılmaz, Ak Parti Başkan Vekili Mehmet Yoldaş, Merkez İlçe Başkanı Cumhur Demir, MHP İl Başkanı Fatih Öztepe,  Okul Müdürü Şükrü Ecer, kurum amirleri, okul idaresi öğrenci ve veliler katıldı.

Hakkarihabertv.com

 

 

Bu haber toplam 624 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim