• BIST 9685.49
  • Altın 2813.908
  • Dolar 33.8863
  • Euro 37.5669
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Hakkari'de İUP işkur başvuruları başladı

Hakkari'de İUP işkur başvuruları başladı
Hakkari İŞKUR İşgücü Uyum Programı yani (İUP) kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğüne alınacak personel alım başvuruları başladı.

Türkiye İş Kurumu ve Millî Eğitim Bakanlığı ile yapılan iş birliğiyle İşgücü Uyum Programı kapsamında ilk programlar toplamda 120.000 kontenjanla 81 ilde açıldı. Hakkari'de de İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müdürlükleri toplam 570 kişilik katılımcı alınacaktır.

 4 Eylül tarihi itibarıyla başvuruların alınmaya başladığı programlara İŞKUR e-şube, Alo170,

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ve İŞKUR Hizmet Merkezleri üzerinden başvuru

yapılabilmektedir. İlimiz Milli Eğitim Müdürlüğü ve bağlı İlçe Müdürlükleri ile uygulanmak üzere toplam 570 kişiye yönelik düzenlenecek  İşgücü Uyum Programı yani (İUP) için katılımcı başvuruları 04/09/2024-08/09/2024 tarihleri arasında yapılacaktır. Başvuru şartları aşağıda belirtilmiştir.       

       Katılım Şartları

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

b) Kuruma kayıtlı olmak,

c) 18 yaşını tamamlamış olmak,

ç) Yaşlılık veya malullük aylığı almamak,

d) Program talep tarihinden önceki bir yıl içerisinde ve programın fiilen başlayacağı tarihe kadar İl Milli Eğitim Müdürlüğü veya bağlı, ilgili, ilişkili ve yan kuruluşlarının çalışanı olmamak,

e) Başvuru tarihinden önceki son bir aylık sürede 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesi kapsamında sigortalı olarak bildirilmemiş olmak veya sigortalı sayılmamak,

f) Başvuru tarihi itibarıyla 5510 sayılı Kanunun 5 inci maddesi kapsamında sigortalı olarak bildirilmemiş olmak veya sigortalı sayılmamak,

g) Öncelikle başvuran hane geliri sıfır olanlar arasından noter kurası çekilecektir. Yeteri kadar müracaat olmadığı takdirde başvuru tarihindeki AKS’ye göre aynı adreste ikamet edenlerin, programa başlangıç tarihi dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri aylık toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen bir aylık asgari ücretin net tutarının iki (2) katını aşmayanlar noter kurasına dâhil edileceklerdir.  

ğ) Kurum tarafından sunulan aktif işgücü veya işsizlik sigortası programlarının yararlanıcısı olmamak

j ) Terör örgütlerine veya Devletin millî güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisak yahut bunlarla irtibatı olan kişiler programa katılamaz. Programa katılıp bu durumu sonradan tespit edilenlerin programdan çıkışı verilir.

k) Katılımcıların seçim işleminin yapılmasından sonra program başlamadan önce başvuru ve katılım şartları ile gerekli diğer koşulları taşıyıp taşımadığı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tekrar kontrol edilir. Bu kontrol kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü, katılımcı adaylarından her türlü bilgi ve belgeyi talep edebilir. Başvuru ve katılım şartları ile diğer koşulları taşımayan kişiler programa başlatılmaz.

l) Çalışma süresi; İlk dört haftada günlük 7,5 saatten haftada beş gün olmak üzere toplamda haftalık 37,5 saat; daha sonrasında günlük 7,5 saatten haftada üç gün olmak üzere toplamda haftalık 22,5 saat olarak belirlenmiştir.

  • Programa katılım sağlanan süre için katılımcılara aylık ortalama 8 bin TL ödeme

yapılacak olup, ayrıca katılımcıların kısa vadeli sigorta primleri karşılanacaktır. Bununla

beraber bir katılımcı programlardan azami 140 fiili gün faydalanabilecektir.

Müracaatlar www.iskur.gov.tr, e-devlet portalı İŞKUR sekmesi üzerinden, ALO170, Android ve İOS cihazlar için İŞKUR uygulamasından ve İl Müdürlüğümüzden alınacaktır.

      Katılımcılar yukarda belirtilen tüm şartları taşımak zorundadır. Başvurusu süresi sona erdikten sonra yeni katılımcı başvurusu alınmayacaktır. Program 09/09/2024 tarihinde başlaması 30/06/2025 tarihinde sona ermesi planlanmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

HAKKARİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞGÜCÜ UYUM PROGRAMI KONTENJAN DAĞILIMI

HAKKARİ MERKEZ

YÜKSEKOVA

ŞEMDİNLİ

ÇUKURCA

DERECİK

TOPLAM

170

160

100

60

80

570

 

 

 HAKKÂRİ ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ

Bu haber toplam 2908 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim