• BIST 8908.47
  • Altın 3027.611
  • Dolar 34.282
  • Euro 36.9585
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C

Hakkari'de kurbanlık kampanyası

Hakkari'de kurbanlık kampanyası
Hakkari'de hayvan sayısının az ve fiyatların yüksek olmasından dolayı bir vatandaş elindeki kurbanlıkları satabilmek için başlattığı kampanya kapsamında bir koç alana 2.'ncisini yüzde 50 indirimli veriyor.

FEYZULLAH TAŞ
HAKKARİ (İHA) - Hakkari'de geçen yıllara oranla kurbanlık hayvan sayısının az olması fiyatlara yansıdı. Bu nedenle elindeki kurbanlıkları satmaya çalışan hayvan satıcılarından Nazım Yiğit, başlattığı kampanya kapsamında bir koç alana 2. 'nci koçu yüzde 50 indirimli veriyor.

Hayvan pazarına dönüştürülen Merzan Mahallesi'ndeki toprak sahada bağıran satıcı Yiğit, başlattığı kampanyayı vatandaşlara duyurmaya çalıştı. Böyle bir kampanya başlatıldığını duyan vatandaşlar ise, satıcıya yönelerek kampanya hakkında bilgi alıp sıkı bir pazarlığa girdi.
 

Başlattığı kampanya ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan hayvan satıcılarından Nazım Yiğit, daha önceki yıllara oranla kentte 5-6 bin civarında kurbanlık hayvan geldiğini belirterek, 2 yıl içerisinde ise hayvan sayısında büyük bir azalma yaşandığını söyledi. Bu nedenle şuanda hayvan pazarında yaklaşık bin 500 ile 2 bin civarında kurbanlık hayvan bulunduğunu belirten Yiğit, ''Hayvan sayısının azlığı fiyatlara yansıdı. Bu nedenle de vatandaşlar kurbanlık alamıyor.

Şuanda bir koyunun fiyatı 600 ile 700, bir koçun fiyatı bin ile bin 300, bir keçinin fiyatı 450 ile 600, bir sığırın fiyatı ise 4 bin ile 7 bin TL civarındadır. Bu fiyatlar doğal olarak vatandaşların gücünü aşıyor. Bu nedenle ben de bir kampanya başlatarak bir koç alana 2.'nci koçu yüzde 50 indirimli veriyorum. Elimdeki hayvanları satabilmek için mecburen böyle bir kampanya başlattım. Başlattığım kampanyanın etkili olacağını düşünüyorum'' dedi.

Mehmet Salih Talan isimli vatandaş ise, kurbanlıkların fiyatlarını çok yüksek olduğunu ve kimsenin alım gücünün olmadığını söyledi. Kentte gelmesi beklenen ithal etin ise hayal olduğunu anlatan Talan, ''Kimsenin kurbanlık hayvan almaya gücü yok. Bir sığırın en düşük fiyatı 5 bin TL'dir. Ben şahsen kurbanlık alacak güçte değilim ve bu gidişle alamayacağım'' dedi.

koc-h.jpg
 

 

Bu haber toplam 3083 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim