• BIST 8831.37
  • Altın 3007.928
  • Dolar 34.2845
  • Euro 37.163
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Hakkarili eski vekil Özbek'ten Bahçeli'ye destek

Hakkarili eski vekil Özbek'ten Bahçeli'ye destek
Eski Ak Parti Hakkari Milletvekili Abdulmüttalip Özbek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Abdullah Öcalan'la ilgili çıkışına destek verdi.

MHP lideri Devlet Bahçeli 1 Ekim Salı günü Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışında DEM Parti grubu ile sırayla tokalaşmış ve “Dünyada barışı isterken, kendi ülkemizde barışı sağlamamız lazım” ifadelerini kullanmıştı.

Partisi'nin salı günü yapılan gurup toplantısında önemli mesajlar veren Bahçeli, Öcalan'a seslenerek, "Terörün bittiğini, örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin" çağrısı yapmıştı.

Bahçeli'nin 'Öcalan' çıkışı gündemdeki yerini korurken Adalet ve Kalkınma Partisi Hakkari 23. dönem Milletvekili Abdulmuttalip Özbek Hakkari hem Bahçeli'ye destek verdi hem de siyasi partilere barış için inisiyatif alma çağrısı yaptı. 

Hakkari İl Sesi Gazetesine önemli açıklamalarda bulunan eski Vekil Özbek Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'nin (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan ilçesindeki yerleşkesine yönelik saldırıyı kınadı ve bin yıllık Kürt - Türk kardeşliğine engel olmak isteyen şer odaklarına izin vermeyeceklerini söyledi. 

Süreci sabote etmek isteyenler olduğunu belirten Özbek, “86 milyon insanın huzurunu kimse bozamaz. Ankara’da meydana gelen terör saldırısında şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.  Bu bin yıllık kardeşliğimize kimse engel olamaz. Şer odaklara, karanlık güçlere izin vermeyeceğiz. Bundan faydalanmak isteyen şer odakları var. Her iki taraftan da çözüm sürecini, barış kardeşlik sürecini sabote etmek isteyenler var. Bunlara asla müsaade etmeyeceğiz. Cumhurbaşkanımızın yüksek iradesi ve diğer bütün siyasi partilerin desteği ile Türkiye’ye huzuru, barışı, kardeşliği hep beraber getireceğiz” dedi.     

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin çıkışına destek veren Özbek, “Bin yıllık kardeşliğimiz var. Beraber Çanakkale’de omuz omuza çatıştık, bu ülkeyi beraber kurduk. Kürt - Türk kardeşliğini kimse  bozamaz. Sayın Bahçeli’nin çıkışı hepimiz şaşırttı. Tarihi bir çıkış yaptı. Herkesin bunu çok iyi görmesi iyi bir yere koyması lazım. Cumhur İttifakının özelikle de Sayın Cumhurbaşkanımızın destek verdiği Sayın Bahçeli’nin çıkışına hepimizin gerçekten de saygı duyması lazım. Bu süreçte inisiyatif alıp destek veren herkesin önünde saygıyla eğilirim” ifadelerini kullandı.

‘Bu heyecanı anlayabilmek için Kürt olmak lazım’ diyen Ak Partili eski Vekil Özbek, Kürtlerin bu bölgede çok büyük sıkıntılar yaşadığına dikkat çekti ve ekledi: “Terörün en büyük sıkıntısını bölge halkı yaşadı, Kürtler yaşadı. Dolayısı ile şuan görüştüğüm, konuştuğum herkes çok heyecanlı. O yüzden diyorum ki bu heyecanı anlayabilmek için Kürt olmak lazım”

Bahçeli’nin çıkışının insanlar arasında büyük bir umuda yol açtığını vurgulayan Özbek, “İnsanların ölmemesi, silahların susması, annelerin gözyaşının dinmesi çok önemlidir. Ben 2008’de Barış annelerini ziyaret ettiğimde şunu söyledim. Kimse bilmez yüreği yanan annenin derdini, yüreği yanan annelerden başka. Meclis’teki 2008 konuşmamda aynen şunu söyledim yaklaşık 40 yıllık bir süreçte on binlerce insanımızı kaybettik. Doğusu ile batısı ile Kürdü ile Türkü ile hepimiz çok acılar çektik. Bu acıyı yaşayan ailelerden biri de benim. Yani huzurun gelmesi, barışın gelmesi kadar güzel bir şey olabilir mi?” diye sordu.

40 yıllık sürecin ciddi bir ekonomik kayba yol açtığına dikkat çeken Özbek, “Çatışmalı süreçte teröre harcanan paralarla belki 5 tane Hakkari kurulabilirdi. Belki doğunun bütün altyapısını, bütün sorunlarını giderebilirdik. Geçmişti bir barış süreci yaşadık. Sayın Cumhurbaşkanımız çok samimiydi. Ben şahittim o dönemde il başkanlığı ıydım. Çok ciddi adımlar da atıldı. Ben çok umutluydum. İki üç yıl hiç kan akmadı. Bundan daha güzel bir şey olabilir mi?” diye konuştu.

AK Parti, CHP, MHP ve DEM Parti’nin inisiyatif alması gerektiğine işaret eden Özbek,“ Siyasi partilerin omuz omuza vererek Ana Yasayı değiştirmesi gerekir. Eğer Öcalan’a inisiyatif verilirse Öcalan da kendi örgütüne gerçekten de Bahçeli’nin dediği gibi silahların bırakmasını kabul ettirirse barış olacaksa bundan daha umut verici ne olabilir. Bunu hep beraber başarabiliriz” ifadelerini kullandı.

Son olarak diğer partilerin genel başkanlarına da seslenen eski Hakkari Milletvekili Özbek, şu şöyle konuştu: “ Bu barışın, kardeşliğin huzurun karşısında durmak akla ziyandır. 40 yıllık çatışmalı süreçte çok büyük sıkıntılar yaşadık. Bu sıkıntıları bitiren ve ülkemize huzuru getiren herkesin önünde saygı ile eğilirim”

Bu haber toplam 334 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim