Haber: Feyzullah Taş- Şube binasında bir basın açıklaması yapan Metin Demirer, yapılan birçok araştırmanın, vardiyalı veya nöbet sistemiyle çalışmanın bireylerin fiziksel, ruhsal ve sosyal iyilik halleri üzerinde olumsuz etkilere yol açtığını ve bu durumun hastaların güvenliğini olumsuz etkilediğinin kanıtlandığını belirtti. Sağlık hizmetleri iş kazaları açısından riskli çalışma alanı olduğunu ifade eden Demirar, nöbet sayısının fazlalığı, hasta sayısının fazla olması, iş yoğunluğu, çalışma ortamının riskli ve standartlara uygun olmaması, uykusuzluk, yorgunluk ve dikkat dağınıklığı iş kazası ve meslek hastalığı oranını arttırdığını söyledi.
Demirer,"5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 40'ncı maddesinde belirtilen işler ve iş yerlerinde çalışanların "Fiili Hizmet Süresi Zammı"ndan yararlanma biçimi düzenlenmiştir. Sağlık emekçileri fiilen, ağır ve tehlikeli işler kapsamında çalışmasına ve bu işlerin risklerine maruz kalarak sürekli hasta ve hastalıkla, radyasyonla ve kimyasal maddelerle temas etmesine karşın "Fiili hizmet süresi zammı"ndan yararlandırılmamaktadır.
Bu nedenle başta hemşire-ebe ve sağlık memurları olmak üzere, hekim-diş hekimi, biyolog, psikolog, fizyoterapist, eczacı, sosyal hizmet uzmanı, her türlü sağlık teknisyeni ve teknikeri, hastabakıcı, hizmetli, memur, teknisyen, tıbbi sekreter ve diğer sağlık çalışanlarının sundukları hizmetin ağır ve tehlikeli işlerden sayılması ve bu işlerin risklerine maruz kalmaları nedeniyle "Fiili hizmet süresi zammı"ndan yararlandırılması için gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını talep ediyoruz. Bu temelde SES Hakkari Şubesi olarak iş yerlerimizden topladığımız 244 imzayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığına gönderiyoruz" dedi.