Bunun doğal bir sonucu olarak ağzında diş eksikliği bulunan kişilerin ilk tercihi olan implant tedavisi İstanbul ilinde sık uygulanan bir diş hekimliği prosedürüdür. Aynı şekilde zirkonyum diş İstanbul ilinde özellikle Kadıköy diş hekimi hizmetleri arasında öne çıkan popüler bir tedavi yöntemidir.
Ağızda bir ya da birden fazla sayıda eksik diş olması halinde gerek sağlık açısından gerek estetik açıdan çeşitli sorunlar yaşanması olasıdır. İmplant tedavisi gerek teknoloji gerek diş hekimliği alanındaki gelişmelerin bir sonucu olarak geleneksel köprü ve protez tedavilerine karşı etkili bir alternatif olarak öne çıkmıştır.
Her ne kadar ağız ve diş sağlığının iyileştirilmesine yönelik olarak pek çok yeni tedavi ve gelişme gündeme gelse de; pek çok kişi diş çürümesi başta olmak üzere çeşitli nedenler dolayısıyla diş kaybı sorunu yaşamaktadır. Ağzında bir ya da daha fazla sayıda eksik diş olan kişilere uygulanan tedavi yöntemi çok uzun yıllar boyunca köprü ve takma diş prosedürleriydi. Son zamanlarda kalıcı, estetik ve güvenilir bir yöntem olan implant tedavisinin popülaritesi giderek artmaktadır.
Temelde tıbbi cihazlar olan diş implantları, bir bireyin çiğneme yeteneğini ya da görünüşünü geri kazanmak için çeneye cerrahi yöntemle implante edilir. Diş implantları aynı zamanda kronlar, köprüler ya da takma dişler gibi yapay dişler için destek sağlama amacıyla kullanılabilirler.
Herhangi bir dişin yaralanma ya da hastalığa bağlı olarak kaybedilmesi halinde bölgede hızlı bir kemik kaybı, çiğneme ya da konuşma düzeninde rahatsızlık oluşması gibi çeşitli komplikasyonlar meydana gelir. Kaybedilen diş, diş implantı ile değiştirildiği takdirde hastanın yaşam kalitesini ve sağlığını önemli ölçüde iyileştirme imkanı elde edilebilir.
Diş implantı gövdesi ve diş implantı dayanağından oluşan diş implant sistemleri aynı zamanda bir dayanak sabitleme vidası içermektedir. Cerrahi olarak çene kemiğine yerleştirilen dental implant gövdesi, diş kökü görevini üstlenir. Abutment sabitleme vidasının kullanılması yoluyla dental implant abutmenti implant gövdesine takılır. Bu sayede diş etlerinden ağza doğru uzanarak takılan yapay dişleri destekler.
Sayfa: https://www.nazannurarik.com/implant-tedavisi/
İmplant Tedavisi Nedir? Neden Uygulanır?
Ağızda eksik olan dişlerin tamamlanması amacıyla çeneye yerleştirilen bir diş kökü olan implant genellikle vida şeklindedir. Çoğunlukla titanyumdan üretilen vidaların kullanıldığı implant tedavisi söz konusu vidaların üzerine diş protezleri yerleştirilerek tamamlanır. İmplant tedavisi temelde ağızdaki diş eksiğinin ya da eksikliklerinin tamamlanması amacıyla yapılan bir diş operasyonunun parçası olarak tanımlanabilir. Kolayca çıkarılabilen takma dişlerden yani hareketli protezlerden farklı olarak diş implantları küçük bir cerrahi prosedürler çene kemiğine yerleştirilirler.
Çoğunlukla bir titanyum parçası olan diş implantlarının görünümü vidaya benzer. Çeşitli nedenlerle eksilen diş köklerinin olduğu çeneye yerleştirilen implantın çevresinde zaman içinde kemik büyür. Bu sayede implant yerinde tutulur. Eksik dişin bıraktığı boşluğun doldurulması için metale taç ya da yapay bir diş takılarak implant tedavisi tamamlanır. Estetik bir görünüm elde edilmesi amacıyla taç özel olarak üretilir.
Böylece diğer dişlerle şekil, renk ve boyut olarak benzerliği sağlanır. Diş implantlarının diş köprülerini ya da takma dişleri yerinde tutmak için kullanılması da mümkündür.
Sayfa: https://www.nazannurarik.com/zirkonyum-dis/
İmplant Tedavisi Planlaması Kişiye Özel Yapılmalıdır
İmplant tedavisine başlanmadan önce hasta özelinde çeşitli değerlendirmeler yapılmalı, tedaviye uygunluk kararı verilmelidir. İmplant tedavisinin başarılı olabilmesi için hastanın sağlaması gereken bazı şartlar vardır. Hasta özelinde yapılan değerlendirmeden sonra; uygulanacak tedavinin kapsamı ve hangi bölgelere diş implantı yerleştirileceği tespit edilir. Bu aşamada panoramik film ve volumetrik bilgisayarlı tomografi gibi yöntemlerin kullanılması söz konusu olabilir.
Kişi özelinde planlanan ve uygulanan implant tedavisinden sonraki ilk 2 saat boyunca yiyecek ve içecek tüketmemek gerekir. 24 saat süresince beslenme programında yalnızca yumuşak ve soğuk yiyeceklere yer verilmelidir. Tedaviyi takip eden hafta boyunca sıcak yiyecek ve içecekler tüketmemeye özen gösterilmelidir.
İmplant tedavisinin ardından yara bölgesinin iyileşmeye başlaması için ilk 24 saat içinde ağzın çalkalanmaması ve tükürülmemesi gerektiği unutulmamalıdır. Bunun yanı sıra operasyon akşamı dişler fırçalanmamalı ve ağız gargarası kullanılmamalıdır. İmplant tedavisinin üzerinden 36 saat geçtikten sonraki 2 hafta boyunca günde 2 kez olmak kaydıyla tuzlu su ya da ağız gargarası kullanılmalıdır. 1 dakika boyunca gargara yapılarak ardından tükürmek gerekir. Gargara yapıldıktan sonraki 30 dakika boyunca herhangi bir şey yememek ve içmemek konusunda dikkatli olunmalıdır.
İmplant tedavisini takip eden ilk 24 saat hasta alkol ve sigaradan uzak durmalıdır. İyileşme süreci tamamlanana kadar sigara kullanılmaması, diş hekimlerinin en önemli tavsiyelerindendir. Ayrıca diş hekiminin reçete ettiği ilaçlar düzenli ve eksiksiz bir şekilde kullanılmalıdır. Bu sayede hızlı ve sağlıklı bir iyileşme dönemi yaşanması söz konusu olabilmektedir. Olası bir şişliği gidermek için ilk 2 gün başın yukarıda olacağı bir uyuma pozisyonu tercih edilmelidir.
Sayfa: https://www.nazannurarik.com/