İŞKUR’dan İşverenlere Uyarı

İŞKUR’dan İşverenlere Uyarı

Kaynak:Hakkarihabertv.com

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliği uyarınca en az 1 çalışanı bulunan tüm işyerlerinde 01/01/2025 tarihinden geçerli olmak üzere “Tespit ve Öneri Defteri” bulundurma zorunluğu başladı.

Tespit ve öneri defterinde,işyeri hekimi ve iş sağlığı ve güvenliği uzmanı tarafından yapılan tespit ve tavsiyeler ile gerekli tedbirlerin alınması ile ilgili hususların yazıldığı,her iş yeri için ayrı olan defterlerin tutulması gerekmektedir. Defter, seri numaralı, bir asıl ve iki kopyalı (oto kopili) olarak düzenlenmiş olmalı ve her sayfası noter veya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri tarafından mühürlenerek onaylanmalıdır.

Kanunun ilgili hükümleri ve defterlerin onay süreci hakkında bilgi veren Hakkari Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet KIZILKAYA, “1 Ocak itibariyle tüm işverenlere getirilen zorunluluk uyarınca defterleri onaylamayan işverenlerin bir an önce Noterlere veya İl Müdürlüğümüze başvurmaları, bu başvuru esnasında kaşe ve ıslak imzalı talep dilekçesi, hekim ve İSG uzmanı sözleşmeleri, imza sirküsü gibi belgelerin eksiksiz olarak sunulması gerekmektedir.

Onaylanmak üzere İl Müdürlüğümüze bırakılan defterlerin onaylandıktan sonra defterlerin tesliminin sadece yetkili kişilere yapılabilecektir.” açıklamalarında bulundu.

HABERE YORUM KAT
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
1 Yorum