• BIST 8908.47
  • Altın 3027.611
  • Dolar 34.282
  • Euro 36.9585
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 9 °C

Kurdi-Der Yürüyüş, Basın Açıklaması Yaptı

Kurdi-Der Yürüyüş, Basın Açıklaması Yaptı
21 şubat “Dünya Anadil Günü” münasebetiyle Kurdî-Der Hakkari şubesi yürüyüş ve basın açıklaması yaptı.

Haber: Feyzullah Taş- Bulvar Caddesi üzerindeki belediye binası önünde düzenlenen yürüyüş ve basın açıklamasına Belediye Başkan Vekili Ahmet Taş, BDP İl Başkanı M. Sıddık Yıldırım, Kurdi-Der Temsilcisi Vasfi Ak, sivil örgüt temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Burada bir açıklama yapan  Hakkari Kurdî-Der Şubesi Genel Sekreteri ve TZP-Kurdî Temsilcisi Eyüp Bor, yaptığı Kürtçe konuşmada, bir süre önce sayın Bülent Arınç’ın meclis kürsüsünde Kürt dilinin ve Kürt halkının çok eski ve kadim bir özelliğe sahip olduğunu ve Kürt halkının şimdiye kadar yasaklanan tüm haklarının ve kısıtlanan özgürlüklerinin verilmesi gerektiğini ifade etmiştir dedi.

Bor,”Bu hakların kimsenin babasının cebinden verilmediğini açık bir şekilde dile getirmişti. Ama bir süre geçtikten sonra bu söylemlerin değiştiğini ve Kürt diline dil uzatarak bir medeniyet dili olmadığını ve eğitiminin verilmesi dahi gündemlerinde olmadığını söylemişti. 89 yıldır Kürt halkı ve Kürt dilini mevcut yasalarla sınırlandırıp onun önündeki engelleri kaldıracaklarına yok sayma politikasını devam ettiriyorlar. Bu ikiyüzlü AKP  politikası bu ülkenin gerçeğini göz önüne seriyor.

Türk kardeşlerimiz sonuna kadar tüm hak ve özgürlüklerini sonuna kadar elde ederken, Kürt kardeşleri de tüm hak ve özgürlüklerinden mahrum bırakılmıştır. Bu yaklaşımın faşizan bir yaklaşım olduğunu ve kabul edilemez olduğunu buradan açıklıyoruz. Milliyetçilik ruhunu kendine bir politika yapıp şu söylemi çok rahat dile getirebiliyorlar. Allah bizi kutsal bir kavim olarak yarattı ve diğer kavimleri bize köle olarak yarattı . Bu yaklaşımlardan Kürt diline ve kültürüne olan yok etme politikalarının olduğunu ortaya çıkarıyor. Utanması gereken yerde insanlık dışı düşüncelerini çok rahatça dile getiriyor.

Bizde TZP-Kurdî ve Kürdi--Der olarak Bülent Arınç’ın bir daha iyi düşünüp bir şeyleri araştırıp sonradan konuşması gerektiğini söylüyoruz. demokratik bir anayasada  önceliğin halkın doğal haklarının  güvence altına alınması ve artık bu ülkede onurlu bir barışın olması dileğiyle 21 şubat dünya anadil günün tüm Kürt halkına ve dünya halklarına kutlu olsun” şeklinde konuştu. Kalabalık daha sonra olaysız olarak dağıldı.

kurdi-der-1.20120221131938.jpg

kurdi-der-2.20120221131949.jpg

kurdi-der-3.20120221132001.jpg  

 

Bu haber toplam 4027 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim