• BIST 9984.93
  • Altın 2722.973
  • Dolar 34.0805
  • Euro 37.7137
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 25 °C

LEZGİN ÜNAL İLE DEVAM!

Hakan Taş

2004 yılında kuruldu İzmir Hakkarililer Kültür Sanat Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğimiz. Yani 20 yıl oldu. Çok yürekli, Hakkari sevdalısı bir çok arkadaşlarımız birer dönem başkanlık görevi üstlendiler. İzmir’de ikamet eden Hakkarili hemşerilerimizin duyarlılıklarıyla dernek hiç kapanmadı. Aksine başarılı çalışmalarla dikkat çekti.

Geçen hafta derneğimizin kongresi yapıldı. Lezgin Ünal güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi.

Başkanlığı geçmişte kim yapmış olsa da derneğin ağır yükü hep Lezgin Ünal’daydı. Renkli kişiliği, içtenliği, mertliği, güler yüzü, sarı tişörtü, beyaz panolunu ile çok sevildi. İhtiyaç duyulan her yerde var oldu. Hasta ziyaretinde, cenazede, taziyede, düğünde ve halay başında, garibanın sofrasında, dertlinin yanı başında…

lezgin-onal-001.jpgDernek bünyesinde çok güzel işler yaptı. Birlik ve beraberliği korumak adına kimseden kopmadı.

Herkesin ayağına gitti. Ev bulamayan öğrencilere yer temini ve eşya yardımında bulundu. Öğrencilere burs sağladı. Bir çok kişiye  ulaşım desteği sundu. Piknik şöleni, kahvaltı ve farklı etkinlikler düzenleyerek kaynaşmayı arttırdı.

Geçen Pazar günü yapılan kongrede yeniden başkanlığa seçildi. Yönetim kurulunda da bazı değişiklikler yapıldı. İşte yeni hali; Başkan Yardımcıları İdris Demir-Mustafa Akbaş, Sekreter Ali Çiftçi, Sayman Levent Bor.

Lezgin Ünal, tam bir Hakkari sevdalısı. Yılda bir defa sadece Sümbül dağı ile selamlamak ve Zapsuyu ile bakışmak için gelir.

 

Öyle bir sevda ki geçen yıl Hakkari ziyaretinde büyük heyecan yaptı, gözleri doldu ve ufak bir kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırıldı.  “Öleceksem de burada öleyim” diyerek bizleri çok duygulandırdı.

İzmir Hakkarililer Derneği kongresinde Servet Yağmur da unutulmadı. Bizi ve bizleri İzmir’de temsil eden Lezgin Ünal ve yönetimini, Antalya’da Salih Selek-Ankara’da Zeki Noyan ve İstanbul’da Selim Mavi’yi tebrik ediyoruz.

Hakkari’den güzel yürekli dostlarımıza selam olsun.

lezgin-onal-2.jpg

Bu yazı toplam 1970 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim