ziyaretinde bulundu. Yaklaşık 3 ay önce yakalandığı menenjit hastalığı nedeniyle kızı Büşra’nın ölümden döndüğünü belirten Ramazan Dayan, kızının iyileşmesini sağlayan hastane doktorlarına teşekkür etti. Birçok hastanenin yoğun bakım servislerinde yer olmadığı için kızını kabul etmediğini ifade eden Dayan, “Hakkari’den kızımı ölü bir durumda getirdim. Menenjit hastalığını ilk defa burada duydum. Üstelik bu hastalığa yakalanan kızımın hayatını kaybetme riski vardı. Ancak doktorlarımızın çabaları sonucu kızım hayata döndü. Onlara minnettarım. Başta doktorlarımız olmak üzere tüm hastane yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.
Büşra Dayan ise sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu dile getirerek kendisini tedavi ettiren doktorlara teşekkür etti.
Özel İstanbul Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzman Dr. Necip Akgül ise, minik Büşra’nın menenjit hastalığı nedeniyle hastaneye başvurduğunu belirterek, “Hasta bize geldiğinde septik şoktaydı ve yoğun bakım ihtiyacı vardı. Hemen onu yoğun bakım ünitesinde tedavi altına aldık. 25 günü solunum cihazına bağlı olmak üzere yaklaşık 70 gün yoğun bakım ünitesinde tedavi gördü. Bu hastalık, tüm organları etkileyen bir hastalık. Kalbi, beyni, böbrekleri ve karaciğeri etkileyen bir hastalıktır” dedi.
Süreç içerisinde hastada çok kritik durumların yaşandığını ifade eden Akgül, “Hastamızı kaybedebileceğimizi bile düşündüğümüz dönemler yaşadık. Fakat hem enfeksiyondaki tedavi hem de diğer destek tedaviler sonrası hastamız düzeldi. Hastayı taburcu ederken en son kalp yetmezliği kalmıştı. Çocuk kardiyoloji servisinin tedavisi sonrası o rahatsızlığı da düzeldi. Şu aşamada hastanın herhangi bir sağlık problemi yok” ifadelerini kullandı.
Menenjit hastalığının tedaviye rağmen yüzde 50 ölümle seyreden bir hastalık olduğuna dikkat çeken Akgül, “Bu bakteri, genelde insandan insana bulaşıyor. Bilinç kaybı, yaygın kırmızı döküntüler, havale geçirmeler, solunum yetmezliği hastalığın belirgin belirtileridir.
Hastalık yüzde 50 ölümle sonuçlanan bir hastalıktır” şeklinde konuştu.
Hastalığa sebep olan bakterinin, her çocukta menenjite sebep olmadığını vurgulayan Akgül, “O dönemde çocuğun bağışıklık sistemi çok önemlidir. Çünkü, çocukların herhangi bir sebepten dolayı bağışıklık sistemi zayıflamışsa, alınan bakteri direk kana geçer ve çocuklarda şok veya menenjite neden olabiliyor” dedi.