08 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

2 POLİS HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILDI

2 POLİS HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILDI

Hakkari'de çıkan olaylar gece geç saatlere kadar devam edince şehir semaları gece boyunca gaz bombası ve göstericilerin sesleriyle yankılandı.

22 Haziran 2010 Salı 13:44

Bugün ildeki gazeteciler, Vali Muammer Türker`i makamında ziyaret ederek önceki gün çarşı içinde çıkan olaylar sırasında yaşadıklarını sıkıntıları anlattılar. Bazı polislerin kendilerine hakaretlerde bulunduğunu söyleyen gazetecilere dinleyen Vali Türker, gereğinin yapılacağını, basın özgürlüğüne saygı duyduklarını, tatsız olaylarla ilgili incelemenin sürdüğünü belirtti.

NE POLİS NE DE VATANDAŞLAR OLASI PROVOKASYONLARA GELMEMELİ

Vali Türker, ayrıca önceki gün Bulvar Caddesi üzerinde bulunan Şenler kavşağında çıkan ve akşam saatlerine kadar devam eden olayların üzüntü verici olduğunu, 5 polis memurunun yaralandığını ifade etti. Artık bu tür vakalara izin vermeyeceklerini belirten Vali Türker, bir gurubun valiliğin önüne kadar gelerek `Vali istifa" sloganları atma nedenine ise bir anlam veremediğini belirtti. İlin huzur ve güveni için ellerinde geleni yaptıklarını belirten Türker, ne polisin ne de vatandaşların olası provokasyonlara gelmemesi uyarısında bulundu.

Bu arada, izinli olmalarına rağmen çarşı içinde bazı vatandaşlarla tartışarak olayların çıkmasına neden olduğu belirtilen Özel Harekat Şubesi`nde görevli 2 polis hakkında idari soruşturma başlatıldığını bildirildi.(Hakkarihabertv.com)

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.