27 Ekim 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara17°C

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ

24 kasım öğretmenler günü

Hakkari Valisi Muammer Türker, eğitim harcamalarına, savunma ve güvenlik harcamalarından daha fazla pay sağlandığı taktirde şartların daha güzel olacağını belirtti.

24 Kasım 2010 Çarşamba 14:53

 guzel-ogretmen.jpg

FEYZULLAH TAŞ
HAKKARİ (İHA) - 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Atatürk Kültür Merkezi'nde bir tören düzenlendi. Törene katılan öğretmenler kapıda bekleyen polis memurları tarafından güllerle karşılandı. Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende köy okulları ve öğrenci resimlerinin bulunduğu slayt gösterisi yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Daha sonra bir konuşma yapan Hakkari Valisi Muammer Türker, eğitim harcamalarına, savunma ve güvenlik harcamalarından daha fazla pay verilse şartların daha güzel olacağını ifade etti. Türker, "Bizim geleneklerimizde, kültürümüzde anne ve babadan sonra öğretmen geliyor.

Onlardan sonra onların elleri öpülüyor. Eğitim için ayrılan efor ve kaynakları belki denklemi değiştirsek belki savunma harcamalarından güvenlik harcamalarından eğitim harcamalarına daha fazla pay versek şartlar daha güzel olacak. Belki eğitime öncelikli desek verilirse güvenlik sorunları kendiliğinden kolaylaşacak" dedi.
 

Yapılan konuşmaların ardında yöresel kıyafet giyen ve başlarına poşi takan bayan öğretmenler Hakkari ile ilgili şiirler okudu. Değişik okullarda görevli öğretmenler tarafında yapılan skeçlerin ardında öğretmenlerden oluşan koru eşliğinde şarkılar okundu. Öğretmenlik mesleğine yeni başlayan öğretmelerin yemin törenini ardında halk oyunları gösterisi yapıldı.

Değişik okullardan görevli öğretmenler giydikleri şeli şepiklerle oynadıkları oyunlar büyük beğeni kazandı. Törene Hakkari Valisi Muammer Türker, Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, kurum amirleri ve kentte görev yapan öğretmenler katıldı.
 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.