08 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

4 YILDIR YABANCI ÜLKE BEKLİYOR

4 YILDIR YABANCI ÜLKE BEKLİYOR

Hakkari de bir süreden beridir BM Yüksek Komiserliği tarafından başka bir ülkeye gönderilmeyi bekleyen Irak uyruklu mülteci Ummi Muhammed (27) artık dayanacak gücünün kalmadığını söyledi.

03 Haziran 2009 Çarşamba 13:04

Hakkari de bir süreden beridir Birleşmiş Milletler (BM)Yüksek Komiserliği tarafından başka bir ülkeye gönderilmeyi bekleyen Irak uyruklu mülteci Ummi Muhammed (27) artık dayanacak gücünün kalmadığını bu nedende dolayı ise psikolojisinin bozulduğunu belirtti.

2005 yılında Kuzey Irak ın Süleymaniye kentinde kaçarak (BM) tarafından Hakkari ye yerleştirilen Muhammed başka ülkelere gönderilmek için 4 yıldır beklediğini söyledi.

 

 Ummi Muhammed,"2005 yılında Irak tan kaçarak Türkiye ye geldim.  BM tarafından sahiplendim ve ayda bana 80 TL ücret veriyorlar. Ev kirası ve masraflar da eklenince geçimimi sağlamam mümkün değil. Benimle birlikte gelen birçok kişi (BM) tarafından başka ülkeye gönderildi. Ben ise halen başka ülkeyi gönderilmeyi bekliyorum. Kalp hastası olduğum için de başka bir yerde çalışamıyorum. Artık burada psikolojim bozuldu. Bazen intihar etmeyi bile düşünüyorum. BM yetkililerine sesleniyorum ve rica ediyorum. Beni başka bir ülkeye gönderin" dedi.

FEYZULLAH TAŞ (İHA)

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.