21 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara15°C

5 GAZETE AKP KONGRESİNİ İZLEYEMEDİ

5 gazete AKP kongresini izleyemedi

AK Parti'nin 4. Olağan Kongresi'ni; Cumhuriyet, Sözcü, Birgün, Aydınlık ve Evrensel gazeteleri izleyemedi.

30 Eylül 2012 Pazar 17:13

"HÜSEYİN ÇELİK NEZDİNDE GİRİŞİMLERİMİZ OLDU AMA ALINMADIK" Cumhuriyet Gazetesi yetkilileri, "Önce isimler istendi; bildirdik. Sabah, isimlere ait kartları almaya giden arkadaşımıza, 'sizin akreditasyonunuz yok' demişler.

Ak Parti Genel Başkan yardımcısı Hüseyin Çelik nezdinde girişimlerimiz oldu, ancak bize, 'yukarının kararı bu' yanıtı verildi" dedi. Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Başkanı Ahmet Abakay, akreditasyon krizi üzerine "İlkelliğin açık örneği" dediği uygulama için "Kararın derhal düzeltilmesini, basın özgürlüğüne saygı gösterilmesini, bu kararı alanların özür dilemesini diliyor ve bekliyoruz" yorumunda bulundu.

KILIÇDAROĞLU: İÇİME SİNDİREMİYORUM

Akreditasyon krizinin sorulduğu CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise şunları söyledi: Medyaya ambargo uygulanmıştır. Bunu içime sindiremiyorum. Bir başbakan medyaya ambargo uygulayabilir mi? Ayrıca kurultaya giden gazetecileri de doğrusu isterseniz onu da içime sindiremiyorum. Eğer bir ülkenin başbakanı, medyaya ambargo uygular, medyayı böler, medya arasında ayrım yaparsa o, ancak birilerinin başbakanıdır, ülkenin başbakanı değildir.

O nedenle sayın Bekir Coşkun, 'Sen benim Başbakanım değilsin' diyordu. Haklı olduğu ortaya çıktı. Kongreyi takip eden basın mensupları ise kendilerine ayrılan alanın, şimdiye kadarki organizasyonlar içerisinde 'en izole' alan olduğunu belirtti.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.