08 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

586 AT, KATIR VE EŞEK İTİLAF EDİLDİ

586 AT, KATIR VE EŞEK İTİLAF EDİLDİ

Hakkari il genelinde Tarım İl Müdürlüğü ekipleri tarafından “At Enfeksiyözu Anemisi Hastalığı Projesi” kapsamında 586 at, katır ve eşek itilaf edildi.

21 Ocak 2010 Perşembe 13:35

Tarım İl Müdürü  Bülent Tanyürek, Türkiye genelinde olduğu gibi Hakkari bölgesinde de“At Enfeksiyözu Anemisi Hastalığı Projesi” kapsamında tek tırnaklı hayvanlara yönelik çalışma başlattıklarını belirtti.

 

 Tanyürek,”Son günlerde merkez, ilçe, köy ve mezralarda ekiplerimiz tarafından tek tırnaklı hayvanlara yönelik bir çalışma başlattı. Yöremizde ise 2 bin 29 katır, at ve eşek bulunmaktadır. Bu hayvanlara çit yerleştirilerek hasta olup olmadıkları tespiti yapıldı. Daha sonra da kan örnekleri alınarak İstanbul Pendik teki Araştırma Enstitüsüne gönderildi.

 

Gelen sonuçlar doğrultusunda "At Enfeksiyözu Anemisi Hastalığı” tespit edilen 586 hayvanı itilaf ettik. Hastalıklı hayvanların çoğu ise Şemdinli ilçesi bölgesinde bulunmaktadır. Onun için çalışmalarımızı bu bölgede yoğunlaştırdık. Şunu belirtmek istiyorum. Hayvanlarda görünen bu hastalık insanlara bulaşmıyor. Tek tırnaklı hayvanlardan bir birlerine bulaşıyor. İtilaf ettiğimiz hayvan sahiplerine atlar için bin 750 lira, eşekler için 600 lira ve katırlar için de 2 bin 250 lira ödeme yapacağız. Bu tek tırnaklı hayvanlara yönelik sadece bir defaya mahsustur” dedi.

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.