08 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

ANNE ADAYLARINA SAĞLIK SEMİNERİ

ANNE ADAYLARINA SAĞLIK SEMİNERİ

Hakkari nin Çukurca ilçesinde anne adaylarına süt hakkında eğitim ve bilgilendirme semineri verildi.

18 Mart 2010 Perşembe 10:30

Çukurca Merkez Sağlık Ocağı nda görevli hemşire Emine Şen, Halk Eğitim Merkezi Salonu nda anne adaylarına, sütün önemi ile ilgili detaylı bilgiler verdi. Türkiye nin, yılda kişi başına 23 litreyle dünya genelinde en az süt tüketen ülke olduğunu söyleyen Şen, insan vücudunun en çok ihtiyaç duyduğu en değerli besin kaynağının ise süt olduğu belirtti. Şen, bölgede sıkça rastlanan özellikle kadınlarda 30-45 yaş arası ve menopozdan sonra sıkça görülen Osteoporoz (kemik erimesi) hastalığının en iyi tedavi yöntemi insanların süt tüketmesi olduğunu söyledi.

Şen, "Süt, sadece kemik erimesine için değil aynı zamanda insan vücudunda sıkça görülen protein eksikliği, görme bozukluklarına giderilmesi, beynin gelişmesine de en büyük katkı sunan besin kaynağıdır. Anne adaylarının Osteoporoz ile mücadele etmesi için mutlaka günde en az bir bardak süt tüketmesi gerekir" dedi.
Görevli hemşire daha sonra anne adaylarına Osteoporoz ve süt tüketimiyle ilgili broşür dağıttı. Bilgilendirme seminerine ilgili kurum müdürleri ile anne adayları katıldı.Ahmet Kavak HAKKARİ (İHA)

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.