22 Ekim 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara11°C

ASKERİ HELİKOPTER KAYBOLDU

ASKERİ HELİKOPTER KAYBOLDU

Kahramanmaraş tan kalkan askeri helikopter ile Kayseri nin Pınarbaşı ve Tomarza ilçeleri arasında irtibatın kesildiği bildirildi.

07 Mart 2009 Cumartesi 17:56

Türk Silahlı Kuvvetleri ne ait Skorsky tipi helikopter bugün öğleden sonra görev uçuşunda kayboldu. Mürettebat hakkında bir açıklama yapılmadı.

Helikopterle bağlantının kesilmesinin nedeni henüz tesbit edilemedi. Radar taraması devam ediyor. 

12.Hava Ulaştırma Üs Komutanlığı yetkilileri, helikopterle Pınarbaşı yakınlarında telsiz bağlantısının kesildiği bilgisini doğruladı.

Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Malatya dan Ankara ya gitmekte olan bir askeri helikopterle bağlantının kesildiğini söyledi.

Açıklamalarda bulunan Vali Mevlüt Bilici, Malatya dan Ankara ya gitmekte olan bir askeri helikopter ile bağlantının sağlanamadığını söyledi. Bölgede yoğun rüzgar bulunduğunu ifade eden Vali Bilici, Sarız ve Pınarbaşı ilçeleri bölgesinde karadan ve havadan 11 timin arama çalışmasına başladığını kaydetti. Vali Bilici, "Helikopter düştü diyemeyiz. Belki zorunlu inişte yaptı. Çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Bu arada Pınarbaşı ilçesine çok sayıda ambulansın gönderildiği öğrenildi. (İHA)

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.