08 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

BAĞLAR/DA OLAYLAR İKİNCİ GÜNÜNDE

BAĞLAR/DA OLAYLAR İKİNCİ GÜNÜNDE

Hakkari'de olaylar ikinci gününe girdi. Mahalle yolunu trafiğe kapatan göstericiler ile polis arasında çatışmalar çıktı.

10 Ocak 2010 Pazar 16:02


Hakkari de olayların önüne geçilemiyor

 

  Bu Videoyu Web de paylaş

 

 Önceki gün Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılan DTP belediye başkanlarının tutuklaması ile Biçer Mahallesi'nde bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İlköğretim Okulu'ndaki öğrencilerin “En büyük başkan bizim başkan” sloganları atması üzerine okul idaresi tarafından öğrencilerin sıra dayağına çekilmesi nedeniyle göstericiler değişik mahallelerde olaylar çıkarttı.

  Biçer Mezarlık civarı, Yeni ve Bağlar mahallesi Küçük Sanayi Sitesi yolunu barikat kurarak trafiğe kapatan göstericilere polis biber gazı ve plastik mermilerle müdahale etti. Sayıları her geçen saatte artan göstericilerin dağılmaması üzerine olay yerine çok sayıda zırhlı araç sevk edildi. Yolu yeniden trafiğe açan polisler yolun hakim tepelerine çıkarak yolun altında bulunan yüzü kapalı göstericilere gaz bombası ve plastik mermi ile müdahale etti. Polislerin attığı gaz bombaları ile adeta dalga geçen göstericiler ile polis arasındaki olaylar 4 saat boyunca devam etti. Bu defa mahalle zırhlı araçlar eşliğinde mahalle aralarına giren polis gaz bombası kullanarak göstericileri dağıttı. Bir zırhlı araçta atılan bir gaz bombasının ise aracın içinde patlaması ilginç görüntüler sahne oldu. Zırhlı araç dumanlar içinde mahalle yolunda durmayarak geldiği istikametti doğru geri gitti. Bazı keskin nişancı polisler ise göstericilere nişan alarak 3 yakın göstericiyi plastik mermi ile vurmasına rağmen göstericiler kaçmayı başardı.

 Polisin olay yerinden gitmesiyle birlikte küçük sanayi sitesi yolunu yeniden trafiğe kapatan göstericiler, büyük taşları yola indiremeyince tahtlar kullanarak taşları yola itmeye çalıştı. Yolda geçen araçları geri gönderen göstericilerin eylemi sürüyor. Öte yanda Hakkari'nin 3 değişik mahallesinde ise yola barikat kuran göstericiler ile polisler arasındaki olaylar devam ediyor. Olayların 2'nci gününe girdiği Hakkari'de 9 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.(Hakkarihabertv.com)

 

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.