18 Ekim 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara4°C

BAŞBAKAN YARALI ASKER SAYISI 15 DEDİ

BAŞBAKAN YARALI ASKER SAYISI 15 DEDİ

Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada yaralı asker sayısının 15 olduğunu söyledi.

20 Temmuz 2010 Salı 14:28

Çukurca İlçesi`ne 30 kilometre uzaklıktaki Hantepe`de konuşlu Kayseri Komando Tugay Komutanlığı'na bağlı askeri birliğe sızmaya çalışan PKK`liler saat 01.30 sıralarında iki ayrı noktadan uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla saldırıya geçti.

Çatışma sabaha kadar sürdü

Askerlerin anında karşılık vermesi ve bölgeye sevk edilen takviye birliklerin gelmesiyle çatışma aralıklarla sabah saatlerine kadar sürdü. Sabah saatlerinde gelen ilk bilgide PKK mensuplarının açtığı ilk ateşle 6 asker şehit olduğu, 17 askerinde de yaralandığı belirtiliyordu.

 BAŞBAKAN 15 YARALI VAR: 

Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada yaralı asker sayısının 15 olduğunu söyledi. Yaralılar helikopterle Hakkari Asker Hastanesi`ne getirilerek tedaviye alındı.

 2009`da 6 asker şehit olmuş, 8 asker de yaralanmıştı

Hantepe`de, 28 Mayıs 2009 tarihnede de operasyona giden askerlerin geciş güzergahına bırakılan mayının patlatılması sonucu yine 6 asker şehit olurken, 8 asker de yaralanmıştı.

  Öte yanda Hantepede sabah saatlerine kadar devam eden çatışmalarda bir PKK`linin ise yaşamını yitirdiği bildirildi.

 

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.