18 Ekim 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara4°C

BAŞKAN ALPTEKİN TOP ATIŞLARI SÜRÜYOR

BAŞKAN ALPTEKİN TOP ATIŞLARI SÜRÜYOR

– Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Esendere Belediye Başkanı Hurşit Alptekin, İran askerleri tarafından yapılan havan topu atışlarının sürdüğünü belirtti.

11 Mayıs 2009 Pazartesi 14:16

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi  Esendere Belediye Başkanı Hurşit Alptekin, İran askerleri tarafından yapılan havan topu atışlarının sürdüğünü belirtti.

  İran askerlerinin rasgele attığı havan topu atışlarından dolayı 30 hanelik ve 300 nüfusu bulunan köyün bir kısmının korkudan köyü terk ettiğini belirtti.

  Havan topu atışlarının halen sürdüğünü belirten ve Esendere'deki Belediye binasının da 300 metre mesafesine ise havan toplarının düştüğünü söyledi.

Alptekin,”Türk ve İran yetkilileri köyde inceleme yaparken havan topu atışları sürüyordu. Bu nedenden dolayı onlarda köyden uzaklaşmak zorunda kaldılar. Köylülerin büyük bir kısmı evlerini terk ederek Esendere beldesindeki yakınlarının yanlarına sığındılar. Saat 11:00 sıralarında ise Esendere Belediye Başkanlık binamızın 300 metre mesafesine havan topu mermileri düştü. Köylüler ve belde sakinlerin büyük bir tedirginlik içindedir” dedi.

 (hakkarihabertv.com)

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.