18 Ekim 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara6°C

BAŞKAN KAYA: DERECİK İLÇEMİZDEN MUTLU DÖNDÜK

Başkan Kaya: Derecik İlçemizden mutlu döndük

AK Parti Hakkari İl Başkanı Av. Zeydin Kaya, Derecik İlçesinde mutlu döndüklerini söyledi.

14 Ekim 2024 Pazartesi 08:39

Hafta sonu Hakkari Valisi Ali ÇELİK, il ve ilçe protokolü ile birlikte Derecik ilçesinde bulunan, köy ve mezraları ziyaret ederek halkın sorunlarını yerinde dinleyen Başkan Kaya:  bölgedeki ziyaretlerin dolu dolu geçtiğini belirterek, Derecik İlçemizden mutlu döndük diyerek sevincini dile getirdi. 

Başkan Kaya sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda:

Derecik / Mevlid Programı

Valimiz Sayın Ali ÇELİK, İl ve İlçe Protokol üyelerimiz, İlçe Başkanımız sayın Abdurrahim Akgündüz, Şemdinli Belediye Başkanımız sayın Fahri Şakar, teşkilatımız, Derecik Kanaat insanları ve vatandaşlarımızla birlikte;

Derecik ilçemizde İl Genel Meclis Üyemiz sayın Rauf SEVİM'in Şehit Dedesinin şehadeti yıldönümünde, tüm şehitlerimizin aziz hatırasını anmak ve ruhlarına dualar göndermek amacıyla düzenlediği Mevlid programına katıldık. Rabb'im okunan Kur'an-ı Kerimi, Mevlid-i Şerifleri ve Hatm-i Şerifleri dergâh-ı izzetinde kabul eylesin. Vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi şükranla yad ediyorum.

Uslu Köyünde vefat eden Aziz ULUKAN’ın ailesi ve akrabalarına taziye ziyaretinde bulunduk. Merhuma Cenab-ı Hak’tan Allah’tan rahmet; ailesine ve akrabalarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum.
Mekânı cennet olsun. 

Anadağ Köyü Yeşilova Mezrası, 
Anadağ Köy Muhtarımız sayın Ayhan DİNÇ’in daveti üzerine köy halkıyla bir araya geldik. Anadağ Köyü yolunda yapımı tamamlanan asfalt çalışmalarını yerinde inceledik.

Anadağ ve Mezralarında ciddi ihtiyaç olan, Hacıbey Çayı yanındaki kaynak sudan terfi sistemiyle içme suyunu getirmek için, Valimiz sayın Ali ÇELİK'in talimatları üzerine çalışmalara hemen başlanacaktır. 

Yine Anadağ ve Mezralarındaki genç kardeşlerimizin talebe üzerine 30*50 metre ebatlarında açık alan Halı Saha yapımı için Sn. Valimizin talimatlarıyla gerekli çalışmaları başlanacaktır. 

Gelişen Köyü ve Mezraları
Gelişen-Koryürek Yolundaki Asfalt Çalışmalarını Yerinde İnceledik.

Eksikliklerin tamamlanması talimatı verildi. Mezra yollarının genişletilmesi ve stabilize çalışmaları için gerekli talimatlar verildi. Kalkınma yerelden başlar diyerek, Derecik ilçemizde mahalle ile köylerimizin durumlarını yapılan çalışmaları değerlendirdik.

Gelişen Köyüne bağlı Mezralarımızdaki Camii/ibadethanelerin inşaatlarının
tamamlanması için maddi destek açısından, Sn. Valimiz gerekli talimatları verdi. 

Sınır boyu köylerimizdeki köylülerimizin hayvancılık ve tarımla ilgili, Muhtarlarımızın, vatandaşlarımızın talep ve görüşlerini dinledik.
Sorunları çözüme kavuşturmak için Valimiz sayın Ali Çelik, ilgili kurumlara gerekli talimatları verdi. 

Uslu Köyündeki genç *kardeşlerimizin talebi üzerine 30*50 metre ebatlarında *Halı Saha yapımı için sayın Valimizin talimatlarıyla gerekli çalışmaları başlanacaktır. Uslu Köyü Taziye Evinin halılarının alımı ve Camii arkasındaki istinat duvarlarının yapımı için gerekli talimatlar verildi.

Uslu Köyü yolunun genişletilmesi ve stabilize çalışması son aşamaya gelmiştir. Asfaltı için önümüzdeki bahar aylarındaki çalışma yapılacaktır.

Vatandaşlarımızın hizmeti için yol yürümeye devam edeceğiz. Bu güzel hizmetler için; Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip EDOĞAN başta olmak üzere, ilgili Bakanlarımıza, Valimiz Sn. Ali ÇELİK'e ve emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz" ifadelerine yer verdi.

zeydir-derecik-1.jpgzeydir-derecik-2.jpg

 

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.