22 Ekim 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara11°C

BAŞKAN KIZINA GÖRKEMLİ DÜĞÜN

BAŞKAN KIZINA GÖRKEMLİ DÜĞÜN

DTP'li Hakkari Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu'nun kızı Nesrin Bedirhanoğlu yapılan görkemli bir düğün töreni ile dünya evine girdi.

22 Kasım 2009 Pazar 13:17

Mühendis Başkan Kızına Görkemli Düğün

 

 Bu Videoyu Web de paylaş

Bir süre önce Harran Üniversitesi'nde okudukları sırada tanışarak birbirlerini seven ve evlenmeye karar veren DTP'li Hakkari Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu'nun kızı olan Çevre Mühendisi Nesrin Bedirhanoğlu ile Ali İhsan Taş'ın oğlu olan İnşaat Mühendisi Alican Taş yapılan düğün töreni ile hayatlarını birleştirdi. Elazığ'da görev yapan Çevre Mühendisi Nesrin Bedirhanoğlu ile Van'da görev yapan İnşaat Mühendisi Alican Taş için akşam saatlerinde Öğretmenevi'nde yapılan düğün törenine Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli, belediye başkan yardımcıları ve çalışanları ile sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Davetlilere verilen akşam yemeğinin ardında düğün töreni okunan dualarla başladı. Düğünde davetliler ses sanatçılarının okudukları Kürtçe şarkılar eşliğinde saatlerce halay çektiler.

 

Daha sonra sahnenin ortasına kurulan sandalyelere oturtulan gelen ve damadın etrafına yanan mumlardan bir çember oluşturularak ellerine kına yakıldı. Yapılan kına merasiminin ardından DTP'li Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, gelin-damat ve davetlilerle kol kola girerek okun an Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çektiler. Gece geç saatlere kadar süren düğün töreninde Rektör Prof. Dr. İbrahim Belenli gelin ve damada tam Cumhuriyet altını takarken, davetlilerin ise geline para taktılar. Düğün töreninde bir Kürtçe konuşma yapan Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, düğün törenini yaz aylarında yapmayı düşündüklerini ancak cenazeler ve taziye olduğu için ertelemek zorunda kaldıklarını belirtti. Hakkarililerinin akrabaları olduklarını belirten Bedirhanoğlu, Hakkarilileri ailesi ve kardeşleri olarak gördüğünü söyledi. (Hakkarihabertv.com)

 

 

 

 

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.