08 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

BAŞKAN YETİŞKİN GÖREVE BAŞLADI

BAŞKAN YETİŞKİN GÖREVE BAŞLADI

Yüksekova İlçe Belediye Başkanlığı na seçilen Ruken Yetişkin, mazbatasını alarak görevine başladı.

02 Nisan 2009 Perşembe 19:04

Parti yöneticileri ile birlikte İlçe Seçim Kurulu ndan alan Yetişkin, daha sonra Yüksekova Belediyesi ne geçti. Burada yapılan devir teslim törenine eski Belediye Başkanı M. Salih Yıldız ve DTP Yüksekova İlçe Başkanı Arif Karay ile belediye çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Yıldız, bundan sonra da ilçe halkı için elinden gelen hizmetleri sürdüreceğini söyledi.
Yüksekova nın ilk bayan belediye başkanı olan Ruken Yetişkin ise kadınlara yönelik ciddi projeler üzerinde hareket edeceğini söyledi. Yetişkin; "Öncelikle Kadın Meclisi kurarak kadının tüm sorunları üzerinde eğileceğim. Bundan 30 yıl önceki Kürt kadını kendini toplumda ifade edemezken, söz hakkına sahip değilken bugün dünya siyasi arenasında yerini almıştır. Kadınlarla birlikte kendimizi ve kentimizi yöneteceğiz. Bizim için özgür kadın, özgür toplumdur. O şiarıyla yola çıktık, yolumuza devam edeceğiz" dedi.(İHA)

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.