18 Ekim 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara4°C

BELEDİYE, DTP VE İHD'DEN İNCELEME

BELEDİYE, DTP VE İHD'DEN İNCELEME

Hakkari'de çıkan olayları da bir çocuğun dövülmesi ve bazı evlerin kurşunlanması üzerine Belediye başkanlığı DTP ve İHD' den oluşan 4 kişilik ekip mahalleye hareket etti.

24 Nisan 2009 Cuma 16:51

Önceki gün Bağlar Mahallesinde göstericiler ile güvenlik güçleri arasında çıkan olaylarda 2'si polis olmak üzere 8 kişi yaralanmıştı. Mahalleye giren özel harekat timleri ise bazı kadınları tartaklayarak daha sonrada rasgele ateş açmaları üzerine bazı evlerin camları kırılmıştı. Evlerinin içini basın mensuplarına gösteren aileler, yerdeki kurşun kovanlarını da toplayarak ölümden kıl payı kurtulduklarını belirtmişlerdi. Hakkari Belediye meclis üyeleri bazı parti yetkilileri ile İnsan Hakları Derneği (İHD)  Hakkari Şubesi yetkilileri Hakkari Valisi Muammer Türker'i makamında ziyaret ederek, daha sonrada olayın yaşandığı mahalleye hareket ettiler. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından da  olayı araştırmak üzere Hakkari'ye 2 müfettişin gönderileceği belirtildi.

(hakkarihabertv.com)

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.