22 Ekim 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara11°C

BİR GENCİN ZORLU YAŞAMI…

BİR GENCİN ZORLU YAŞAMI…

Hakkari nin Şemdinli ilçesinde bir genç yakalandığı cilt hastalığı sonucu zorlu bir yaşam sürüyor.

22 Şubat 2009 Pazar 13:20

KAVURUCU SICAKLARDA BİLE TERLEMEYEN 19 YAŞINDAKİ REFİK TÖRE EKSİ 40 DERECE SOĞUKTA BİLE ÜŞÜMÜYOR
  İlçeye bağlı Tatlıca köyü Organ mezrasında ikamet eden 19 yaşındaki Refik Töre kendisine uzanacak yardım elini bekliyor. Yakalandığı bir cilt hastalığı sunucu hiçbir şekilde terlemeyen Töre, soğuktan da etkilenmiyor. Akraba evliliği yapan 3 çocuklu bir ailenin ortanca çocuğu olan Töre nin, tedavi olabilmesi için 50 bin TL gerekiyor. Yakalandığı hastalık nedeniyle vücudunun her yerinde kabuklanmalar olduğunu anlatan Töre, sıcaklarla birlikte ağrılarının da başladığını, tedavi olabilmek için bir çok yere gittiğini belirtti.

 

YAKALANDIĞI HASTALIĞIN TEDAVİSİ SADECE YURT DIŞINDA YAPILABİLECEK

   Töre,” Şimdiye kadar 5 defa Ankara Numune Hastanesi ne gittim. Ama hiçbir sonuç alamadım. Terleyebilseydim belki Türkiye de tedavi olabilirdim. Fakat terleyemediğim için yurtdışında tedavi olabilirim. Bu da yaklaşık 50 bin TL ye mal olacak. Fakat ailemin maddi durumu o kadar iyi değil. Babam çiftçilikle uğraşıyor ve tüm malvarlığı 10 bin TL bile etmez" dedi. Terlemediği için cildin kendini yenilemediğini belirten Refik Töre, hastalığının bulaşıcı olmadığını ifade etti. Yazın en kavurucu sıcaklarında günlerce güneşin altında durduğunu ve bir türlü terlemediğini söyleyen Töre "Havalar ne kadar soğuk olursa benim için o kadar güzel. Eksi 40 derecede bile üşümüyorum. Soğuk havanın farkına varmıyorum" şeklinde konuştu.
 

  Tedavi olabilmek için bir çok yere başvurduğunu anlatan Refik Töre, bir milletvekilinden yardım istemeye gittiğinde çok üzücü bir durumla karşılaştığını ifade etti. Töre "Bir milletvekiline yardım istemek için gittiğimde elime 20 TL verip gönderdi. Bu durum beni çok üzdü" diye konuştu.

Şemdinli (İHA)

  

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.