22 Ekim 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara11°C

BİZ ÖLDÜRMEDİK YEMİNİ

BİZ ÖLDÜRMEDİK YEMİNİ

Günyüzü köyünde ikamet eden köylüler olayla bir ilişkileri olmadığını belirterek, bunu kanıtlamak için yemin töreni düzenledi.

31 Temmuz 2009 Cuma 20:26

 Şırnak ın Beytüşşebap ilçesinde Necman Ölmez ve Ferhat Ediş in öldürüldüğü Günyüzü köyünde ikamet eden köylüler olayla bir ilişkileri olmadığını belirterek, bunu kanıtlamak için yemin töreni düzenledi.

 Beytüşşebap ın Günyüzü köyü yakınlarında DTP li Necman Ölmez ve Ferhat Ediş in öldürülmesinde köylülerin de rolü olduğu iddiası üzerine köylüler, olayla bir ilişkileri olmadığını göstermek için yemin töreni düzenledi.

 Olayın gerçekleştiği bölge civarındaki Günyüzü, Bölücek, Güneyyaka ve Deyirmen köylülerinin katıldığı yemin töreninde vatandaşlar iki imam eşliğinde Kur an-ı Kerim üzerine el basarak yemin etti. Köylü vatandaşlar olayın kendilerinin dışında geliştiğini bu olayda bir şey gören olursa bunu öldürülenlerin ailelerine söyleyeceklerini belirterek, aşiretlerin birbirine düşürülmek istendiğini bildirdiler. Vatandaşlar olayın aydınlatılması için sonuna kadar çalışacaklarının altını çizdi. EMİN BAL (İHA)

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.