24 Ekim 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara3°C

BURASI ÇUKURCA`NIN AKKAYA KÖYÜ

BURASI ÇUKURCA`NIN AKKAYA KÖYÜ

Çukurca ilçesine bağlı Akkaya köyü sakinleri, GSM şebekesinin zayıf olması nedeniyle cep telefonlarını evlerinin camlarına yapıştırdıkları sigara kutularında sabitleyerek görüşme yapabiliyor.

10 Mayıs 2010 Pazartesi 14:23

NECMİ ERTUŞ
HAKKARİ (İHA) - Bölgede meydana gelen olaylardan dolayı 1994 yılında boşalttıkları köylerine 2002 yılında yeniden dönen köylüler, haberleşme sorunlarını ilginç bir yöntemle çözmeye çalışıyorlar. Köy sakinlerinden İsmet Göler, GSM şebekenin zayıf olması nedeniyle telefonların tam olarak çekmediği köylerinde cep telefonlarını evlerinin camlarına yapıştırdıkları sigara kutularında sabitleştirmek suretiyle görüşme yapabildiklerini söyledi.

 Zaman zaman GSM şebekesinin çektiği tepelere çıkarak da görüşmelerde bulunduklarını belirten Göler, "Telefonları elimizde tutuğumuz zaman titrediği için devamlı şebeke gelip gidiyor. Ancak evin camlarına yapıştırdığımız sigara kutularında şebekeler çekebiliyor. Şebeke geldiği zaman aradığımız yakınımızla telefona hiç ellemeden hoparlörünü açarak görüşme yapıyoruz. Köyümüze normal telefon hattı çekilmiş. Ancak ilçede veya il merkezinde oturan yakınlarımız normal telefondan aradığımız da evde bulamıyoruz. Normal telefondan cep telefonlarını da aradığımız zaman ya çok yazıyor. Bu nedenle genelde evlerimizin camlarında sabitleştirdiğimiz cep telefonlarımızla cepten cebe görüşme yapıyoruz. 80 haneli ve yaklaşık bin 500 nüfuslu olan köyümüzde GSM şebekesinin çekmesi için gerekli çalışmanın yapılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.