27 Ekim 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara18°C

BÜYÜK OPERASYON SONA ERDİ

Büyük operasyon sona erdi

Kırıkdağ köyü yakınlarında Cilo-Sat Dağları'nın uzantısında bulunan Buzul Dağları'ndaki Cennet ve Cehennem Vadisi ile Bala Yaylası bölgesinde başlatılan operasyonun sona erdiği belirtildi.

20 Ekim 2010 Çarşamba 16:13

- BUZUL DAĞLARI'NDAKİ BÜYÜK OPERASYON SONA ERDİ
- CENNET VE CEHENNEM DERESİ DİDİK DİDİK ARANDI

HAKKARİ (İHA) -
Önceki gün akşam saatlerinde bölgede bir grup PKK üyesinin görüldüğüne dair bir ihbar alan Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı, bölgeye helikopterlerle özel komando birlikleri indirilirken, karadan da Kırıkdağ köyü üzerinden bölgeye 17 ayrı zırhlı araçla takviye kuvvet gönderilmişti. Hakkari-Van karayolu üzerinde bulunan Kırıkdağ köyü yol ayırımında ise Zap Karakol Komutanlığı askerleri köye giriş yapan araçlar üzerinde uygulama yapmıştı. Gazeteciler ise operasyonun yapıldığı bölgeye can güvenliklerinin olmadığı gerekçesiyle giriş yapamamıştı.

PKK ÜYELERİNE RASTLANMADI
Önceki gün akşam saatlerinde karadan ve havadan aynı anda başlatılan operasyonun Buzul Dağları'ndaki tüm kesimlere yayıldığı belirtildi. Bin 850 rakıma çıkan özel komando birliklerinin yapmış olduğu tüm aramalara rağmen PKK üyelerine rastlanmadığı belirtildi. Yüksek kesimleri beyaza bürünen Buzul Dağları'ndaki operasyonun hava muhalefeti nedeniyle bir gün bir gece sürdüğü belirtildi. Karadan bölgeye giriş yapan 17 zırhlı araç akşam saatlerinde Hakkari'deki üslerine dönerken, bölgeye indirilen askerlerin ise tekrar helikopterlerle bölgeden alınarak üslerine çekildiği bildirildi.


Yaklaşık 3 ay önce ise Buzul Dağları bölgesindeki Cennet ve Cehennem Vadisi'nden gelerek Hakkari-Van karayolu üzerinde bulunan Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü Depin polis kontrol noktasına saldırı yapmayı planlayan 2'si kadın 4 PKK'lı, yapılan bir ihbar neticesinde bölgeye sevk edilen özel harekat timleri tarafından akşam saatlerinde yapılan bir operasyonda ölü ele geçirilmişti.

OPERASYON GİZLİ TUTULDU
Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'ndan akşam saatlerinden öğlene kadar 4 ayrı helikopterle Cennet ve Cehennem Vadisi'ne ardı ardına indirilen özel komando birliklerinin PKK üyeleri ile sıcak temasının sağlanıp sağlanmadığı hakkında ise net bir bilgi alınamadı.
Kırıkdağ köyü sakinleri ise, operasyonun daha önce yayla olarak kullandıkları ancak soğuk hava nedeniyle hiç kimsenin bulunmadığı Bala Yaylası civarında yoğunlaştığını, yer yer silah sesleri duyduklarını belirtti. Yetkililer konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.