08 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

ÇATIŞMADA ŞEHİT OLAN 1 ASKER HAKKARİLİ

ÇATIŞMADA ŞEHİT OLAN 1 ASKER HAKKARİLİ

Elazığ`ın Karakoçan ilçesine bağlı Yoğunağaç köyü kırsalında güvenlik güçleri ile PKK üyeleri arasında çıkan çatışmada 2 asker şehit oldu, 1 vatandaş hayatını kaybetti.

25 Haziran 2010 Cuma 11:37

ELAZIĞ (İHA) -
Edinilen bilgiye göre, Karakoçan`ın Yoğunağaç köyü kırsalında arazi arama-tarama faaliyetini yürüten güvenlik güçleri ile bir grup PKK üyesi arasında çatışma çıktı. Olayda bölgeden geçmekte olan 1 vatandaş hayatını kaybederken, 3`ü asker 6 kişi yaralandı. Elazığ Askeri Hastanesi`ne kaldırılan ağır yaralı 2 asker şehit oldu. Diğer yaralı asker ile 3 vatandaş ise Karakoçan Devlet Hastanesi`nde tedavi altına alındı.
Olayın ardından bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

 ŞEHİT OLAN ASKER HAKKARİLİ

 Çatışmada şehit olan bir askerin Hakkari`nin Çukurca ilçesine bağlı Uzundere Beldesi nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi. Yaklaşık 15 yıl önce Uzundere Beldesi göç edip Yüksekova ilçesindeki Doğanlı kampına yerleştirmesiyle birlikte askerin ailesininde bu kampta olduğu belirtildi. Bugün Yüksekova ilçesinde askerin toprağa verilmesi bekleniliyor.

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.