08 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

ÇIKAN OLAYLARA MÜDAHALE EDİLDİ

ÇIKAN OLAYLARA MÜDAHALE EDİLDİ

Hakkari'de yürüyüş ve basın açıklaması sonrasında olaylar çıktı.

25 Mayıs 2010 Salı 15:03

 

VİDEO-2

Muğla'da öldürülen 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Şerzan Kurt'un öldürülmesi ve İran rejiminin Kürtlere karşı tutumu “Hakkari Demokratik Yurtsever Gençliği (DYG)” tarafından yapılan bir yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto edilmişti. Basın açıklaması sonrası Dağgöl Mahallesi yolunda yola barikat kuran polis ile göstericiler arasında olaylar çıktı.

 

 Polis göstericilere  boyalı su, gaz bombası ve zırhlı araçlarla müdahale etti. Göstericiler ise polise taşlarla karşılık verdiler. Öğle yemeği için İmam Hatip Lisesi'nden Dağgöl Mahallesi'nde bulunan İmam Hatip Lisesi Pansiyonuna yemeğe giden ve okula dönen 24 öğrenci polis tarafından etrafları sarılarak gözaltına alındı. Öğrencileri bir duvara sıkıştıran çevik kuvvet polisleri öğrencilerin olaya karışıp karışmadığı için ellerini kontrol ettiler. Öğrencilerinin yemeğe gittiğini belirten İmam Hatip Lisesi Müdür Vekili Ramazan Özdemir'de polisle tartıştığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Mahalleye giren tüpçü, inşaat işçileri ile mahalle sakinleri de bir süre engellenerek mahalleye girişlerine izin verilmemesi dikkatlerden kaçmadı.

 

  GAZETECİLERE SÖZLÜ HAKARATTE BULUNULDU

 Olayları ve gözaltına alınan öğrencileri görüntülemeye çalışan gazeteciler ise çevik kuvvet polislerinin sözlü saldırılarına maruz kaldılar. Gazeteciler sadece görevlerini yaptıklarını belirterek, kendilerine hakaretlerde bulunan polislere tepki gösterdiler.

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.