24 Ekim 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara3°C

ÇUKURCA İLÇESİ BDP GÖZALTILARI KINADI

ÇUKURCA İLÇESİ BDP GÖZALTILARI KINADI

Çukurca Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İlçe Başkanı Sıddık Güzel, gözaltıları protesto ederken kepenk kapatan esnafa seslenerek işyerlerini açmaları çağrısında bulundu.

21 Şubat 2010 Pazar 14:36

GÖZALTILARIN YAŞANDIĞI ÇUKURCA DA BDP DEN BASIN AÇIKLAMASI

AHMET KAVAK
HAKKARİ (İHA) - Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan parti binası önünde bir basın açıklaması yapan Sıddık Güzel, bugün sabah saatlerinde 16 kişinin gözaltına alındığını belirtti. Genel olarak ülkede yapılan tutuklama furyasının en son örneğinin bugün Çukurca ilçesinde göründüğünü belirten Güzel, bu tür tutuklamaların herhangi bir çözüme hizmet etmeyeceğinin kesin olduğunu savundu.

 Çözümün tek yolunun diyalogdan geçtiğini ifade eden Güzel, "Bunun açık örneği ülkemizde bulunan aydın, yazar, sanatçıların da her seferinde dile getirdiği gibi tek çözüm diyalogdur. Bizler BDP ilçe yönetimi olarak yapılan bu siyasi tutuklamaları kınıyor, halkımızın göstermiş olduğu hassasiyetine teşekkür ediyoruz. Ayrıca sabah saatlerinde işyerlerini kapatan esnaflarımızın dükkanlarını açmalarını istiyoruz" şeklinde konuştu. Yapılan açıklama sonrasında kalabalık alkış yaparak sloganlar attı. Basın açıklamasına Çukurca Belediye Başkanı Mehmet Kanar da katıldı.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.